← Zoom out

Cele 6 noutăți pe care iPhone 12 Pro și Pro Max le aduc pe camerele foto

Nu trebuie să fii un fotograf profesionist ca să apreciezi îmbunătățirile camerelor foto de pe smartphone-uri din ultimii ani. Odată cu lansarea generației iPhone 12, Apple propune mai multă performanță și flexibilitate la nivelul camerelor foto pentru utilizatorii telefoanelor sale.

Echipa Zoom in iOS Tips, Lansări
6 Nov 2020  |  3 min
Cele 6 noutăți pe care iPhone 12 Pro și Pro Max le aduc pe camerele fotoCele 6 noutăți pe care iPhone 12 Pro și Pro Max le aduc pe camerele foto
Foto: Apple
Let others know:

Join the conversation:
0

Potrivit studiului „Mobile Industry Consume Insights” realizat în luna martie a anului trecut, 89% dintre cumpărătorii de smartphone-uri se uită în primul rând la performanțele camerei foto, iar acest segment a fost dezvoltat și îmbunătățit tot mai mult în ultimii ani de către marii producători de pe piață.

Lansarea generației iPhone 12 de către Apple a pus accentul pe calitatea camerelor foto și performanțele pe care acestea le pot oferi utilizatorilor care aleg să facă un upgrade. Alături de un design nou, un procesor nou și multe îmbunătățiri ale performanțelor generale, camerele foto au rămas unul dintre cele mai importante capitole pentru useri.

Iată ce aduce nou generația iPhone 12 Pro și Pro Max pe camerele sale:

Tehnologia LiDAR pe iPhone 12 Pro și Pro Max

Este o tehnologie care există de ceva timp pe piață, dar s-a făcut remarcată în special pe mașinile autonome dezvoltate de Tesla. În traducere liberă, LiDAR înseamnă detectarea luminii și a profunzimii și folosește lasere care detectează distanțele până la obiectele din jur, bazându-se pe timpul de deplasare din clipa în care pleacă din senzorul camerei și revine dinspre obiectul inspectat.

Și senzorii ToF fac aproximativ același lucru, însă sunt mult mai limitați în privința volumului de date pe care îl pot obține. Ce trebuie să știi despre această tehnologie este că pe iPhone 12 Pro și Pro Max funcționează la o distanță de 5 metri, mult mai mare decât ce poți găsi pe un senzor ToF.

Apple promite că această tehnologie va îmbunătăți semnificativ acuratețea cu care vei putea face focus, iar viteza de reacție a camerei va fi mai mare. De asemenea, focusul în condiții de luminozitate scăzută va fi de 6 ori mai performant decât ai văzut pe un model mai vechi de iPhone, iar efectele pe care le vei regăsi pe modul Portrait în condiții de noapte vor fi mult mai bune.

Lentile telephoto cu zoom 2.5x pe iPhone 12 Pro Max

iPhone 12 Pro Max vine cu o îmbunătățire a zoom-ului, de la 2x, cât putem vedea pe iPhone 11 Pro Max, la 2.5x. Această noutate va aduce multe îmbunătățiri pe fotografii, în ciuda faptului că nu pare un salt foarte mare.

Vorbim însă despre zoom optic, nu digital, ceea ce va crește calitatea fotografiilor pe care le vei face cu acest telefon. Mai simplu spus, din cameră direct în feed-ul de Instagram, fără să ai nevoie să retușezi ceva.

Pe iPhone 12 Pro, camera telephoto este capabilă să facă zoom optic 2x, cu rezultate excepționale.

apple iphone 12 pro max aplicatie camera foto.large_2x
Foto: Apple

Un senzor mult mai mare

Apple nu s-a lăudat niciodată cu senzori foarte mari, însă a reușit să optimizeze performanțele camerei telefoanelor sale, astfel încât rezultatele să fie extraordinare de fiecare dată.

iPhone 12 Pro Max aduce însă un upgrade mare la capitolul senzori care permit captarea luminii. Vorbim despre o îmbunătățire cu 47%, ceea ce va reduce „zgomotul” fotografiilor, iar imaginile pe timp de noapte, dar și cele largi și macro vor beneficia de mult mai multe detalii.

Lentile mai rapide pentru imagini mai bune pe timp de noapte

Captarea luminii a fost îmbunătățită la rândul ei cu 87% față de modelul de top de anul trecut, iPhone 12 Pro Max venind cu lentile mai largi f/1.6. Ce înseamnă acest lucru? Pe timp de noapte, camera este capabilă să proceseze mult mai multă lumină, ceea ce va face ca fotografiile să devină și mai impresionante în Night Mode față de ceea ce am văzut anul trecut. Iar iPhone 11 Pro Max oricum era spectaculos la acest capitol.

Apple ProRaw

Pentru pasionații de fotografie sau cei care chiar sunt fotografi profesioniști, acest smartphone vine cu Apple ProRaw în aplicația pentru cameră foto, care va permite procesarea și editarea mult mai detaliată a imaginilor, dar și flexibilitatea uriașă de a muta imagini nealterate în post producție. Pentru profesioniștii din acest domeniu, poate fi un upgrade important care îi va ajuta să se miște mult mai repede.

apple iphone 12 pro max camere spate
Foto: Apple

Video HDR cu mai multă stabilizare

Stabilizarea optică este esențială atunci când filmezi, iar iPhone 12 Pro Max aduce acum HDR-ul cu Dolby Vision la 60fps, ceea ce Apple consideră că este o premieră pe un terminal mobil. Această îmbunătățire ar trebui să lumineze mai mult subiectul filmat și să deschidă detaliile întunecate.

Pe iPhone 12 Pro stabilizarea se face printr-un shift de senzor, nu al elementelor lentilei, ceea ce înseamnă că vei putea face inclusiv poze cu expunere de 2 secunde ținând telefonul în mână. În plus, stabilizarea optică a imaginii se regăsește și pe camera ultrawide, ceea ce înseamnă că vei avea o experiență mai bună de fotografie, indiferent de camera pe care o folosești.


Echipa Zoom
Zoom by Vodafone nu este despre tehnologie, ci despre ce poți face tu cu tehnologia. Și despre toate modurile în care tehnologia îți face viața mai ușoară. Zoom îți arată totul în detaliu. Ready?


>