← Zoom out

Ce vreau de la viitorul meu smartphone de top

Ce fac smartphone-urile azi știm. Dar ce vrem să facă mâine? Asta știm? Iată aici 5 upgrade-uri pe care aș vrea să le văd la smartphone-urile de top cât mai repede.

Costin Giurgea in Featured, Zoom In
8 Oct 2020  |  3 min
Ce vreau de la viitorul meu smartphone de topCe vreau de la viitorul meu smartphone de top
Let others know:

Join the conversation:
0

Când mi s-a propus să scriu ce mi-aș dori de la viitorul smartphone-urilor de top, primul lucru la care m-am gândit a fost „oare dacă aș fi răspuns în scris la întrebarea asta când mă jucam în liceu cu Ericsson T28, cât de mult aș fi greșit?”. Ei bine, încerc acum și după ce dau publish îmi trimit și mail cu linkul, ca să-mi rămână textul și să râd de mine peste 20 de ani. Sau, mă rog, mai degrabă 5, la cât de repede avansează tehnologia.

Chiar, cât credeți că mai durează până o să dispară de tot smartphone-urile? Sau, mă rog, până o să se transforme în cip-urile la care lucrează Musk? Cât răspundeți voi mental la asta, iată mai jos 5 upgrades pe care aș vrea să le văd la smartphone-urile de top cât mai repede.

Super Fast Wireless Charging (for real, as standard)

Deși în mod normal în reviews las bateria pe locul 2 sau 3 în analiză, iată că aici a fost primul lucru la care m-am gândit. Aparent, subconștientul vrea să-mi spună să schimb telefonul cu unul care se încarcă mai repede și a cărui baterie ține mai mult.

Dar până una-alta, mi-aș dori ca viitorul meu smartphone să fie capabil să facă Super Fast Wireless Charging pe bune. Dacă e ceva ce urăsc mai mult decât cablurile este această perioadă de tranziție între standarde.

Spre exemplu, jumătate dintre mașinile pe care le testez mai au în continuare USB normal, altele au trecut cu totul la USB-C. Asta înseamnă că trebuie să am tot timpul la mine două cabluri, pentru că mașinile care au wireless charging nu fac asta suficient de rapid încât să mă ajute la ceva. De fapt, nu. Am zis greșit. Nu că nu o fac suficient de repede. O fac foarte lent.

Și încă ceva, pentru pasul doi: ar fi minunat ca acest Super Fast Wireless Charging să se facă și fără să fie nevoie să pui telefonul pe un dock. Adică să se facă, domn’le, wireless pe bune. Intri într-o cameră și se încarcă telefonul singur. Sau în mașină. Sau într-un spațiu definit.

Rezistență la șoc (pe bune)

Știți despre ce vorbesc. Jumătate dintre smartphone-urile pe care le-am avut până acum și-au petrecut viața într-o husă, ceea ce mi-a afectat experiența cu ele. Husele se murdăresc repede și se și încing. Iar cealaltă jumătate dintre smartphone-urile pe care le-am avut până acum și-au petrecut viața cu mine fiind zgâriate.

Cât de greu poate să fie să le facă dintr-un material care să nu se spargă? Am ajuns cu ele să fie water & dust resistant la un nivel decent, dar nu-i așa că ar fi minunat să nu mai stai cu stress că dacă scapi 1.500 de euro pe jos, în secunda doi n-o să mai valoreze nici 200, dacă n-ai asigurare?

Scroll cu privirea

Știu că se lucrează la asta, normal că știu. (E ceva la care nu „se” lucrează?) Și mai știu și că o să dureze mult până o să funcționeze, dar ca factor de cool mi se pare că ar fi acolo sus lângă Lamborghini Diablo. Nu zic că nu-mi place să fac scroll cu degetul pe ecran, dar zic doar că mi-ar plăcea să pot să-mi mut privirea și pagina să se ducă în sus. După cum mi-ar plăcea și să-mi dau ochii peste cap și sistemul să înregistreze un fel de UnLike. Sau mi-ar plăcea să pot să fac un facepalm în viața reala și telefonul să transmită asta celui cu care vorbesc pe mesaje.

Asistență / secretariat

La acest capitol suntem deja pe drumul cel bun. Sau, mă rog, pe drumul înfricoșător în care Google deja îți pune în calendar zilele cu zboruri doar dacă ai primit mail de confirmare cu biletele de avion. Dar cred că odată ce ne obișnuim mental cu asta, putem trece și la nivelul următor, acela în care smartphone-ul să poată extrage din mailuri informații despre întâlniri cu clienți, deadlines sau liste to do, astfel încât să ți le pună în programul de productivitate cu care lucrezi.

Easy File Sharing iOS – Android și invers

Desigur, cred că aici bat șaua să priceapă Apple. Mi se pare încă cel puțin inacceptabil că în 2020 iOS și Android nu comunică direct out of the box și că trebuie să instalezi tot felul de aplicații și să te folosești de internet ca să trimiți fișiere de la un smartphone la celălalt. Viața noastră a tuturor ar fi mult mai simplă dacă s-ar întâmpla asta și nu înțeleg de ce nu se organizează proteste în acest sens.

Tu ce ți-ai dori de la un smartphone al viitorului?


Costin Giurgea
Scriu, produc și prezint un show de aventuri cu mașini. Citesc istorie, urmăresc geopolitică și mă scufund în tehnologie. Cred că singurul lucru care ne împiedică să ne conectam mai bine cu smartphoneurile este lățimea de bandă. Adică rapiditatea cu care putem noi să tastăm pe display. Ah, și abia aștept să se dea drumul turismului spațial. Ceea ce vă doresc și vouă!


>