← Zoom out

Ce poți face cu S Pen, accesoriul lui Samsung Note20 Ultra

S Pen a fost prezentat oficial prima dată în 2011, drept accesoriul reprezentativ pentru Samsung Galaxy Note. Cu fiecare nou generație de smartphone-uri Note, S Pen-ul a fost rafinat și îmbunătățit, au fost adăugate noi funcționalități și a devenit un instrument util pentru productivitate și multitasking.

Costin Giurgea in How to
28 Aug 2020  |  3 min
Let others know:

Join the conversation:
0

S Pen de pe de seria Samsung Galaxy Note20, în special cel de pe Note20 Ultra, aduce noi îmbunătățiri menite să le facă viața mai ușoară utilizatorilor. Stylus-ul este acum mai ușor de folosit, este mai ușor să iei notițe, să le salvezi, să incluzi fotografii în notițe sau să le trimiți pe email în mai multe formate. Am văzut deja în review-ul la Samsung Note20 Ultra câteva dintre lucrurile pe care S Pen știe să le facă. Însă acestea nu sunt singurele.

S Pen sau senzația stiloului pe hartie

În primul rând, cel mai important update pe care l-a primit acest S Pen este legat de latență, care pe Note20 Ultra este de doar 9 milisecunde, în timp ce pe Note20 este de 26 milisecunde. În orice caz, este o îmbunătățire considerabilă față de Note10, unde latența S Pen-ului era de 42 milisecunde.

Această latență scăzută face ca senzația pe care o ai când scrii pe ecran să fie că totul se întâmplă instantaneu. De fapt, Samsung a vrut să reproducă fidel senzația pe care o ai atunci când scrii pe foaie, așa că vei observa că stylus-ul scoate și un sunet similar cu cel al scrisului cu creionul, în momentul în care îl folosești pentru a-ți lua notițe pe ecran.

S Pen funcționează cu Bluetooth, este rezistent la apă și praf, are o baterie minusculă de litiu, poate sta în stand-by până la 24 de ore, iar vârful stylus-ului are un diametru de 0,7 milimetri.

5 gesturi noi pentru Air Actions

Air Actions îți permit să dai ușor comenzi telefonului folosind doar S Pen-ul. Aceste acțiuni îți permit să faci zoom in/zoom out cu camera telefonului, să modifici volumul, să navighezi prin aplicații sau galeria foto cu un simplu click sau cu o mișcare din mână.

  • Pentru a deschide camera foto: ține apăsat butonul de pe S Pen
  • Pentru a face o fotografie: apasă butonul de pe S Pen o singură dată, după ce ai deschis aplicația camerei
  • Pentru a schimba volumul: mișcă S Pen-ul sus/jos, în timp ce ții apăsat butonul
Samsung Galaxy Note20 Ultra - S-Pen

Dacă faci un „V” orientat spre stânga, telefonul se va duce la pasul anterior. Dacă faci un „V” orientat spre dreapta, Note va deschide aplicațiile, de unde poți alege pe care dintre ele să le închizi.

Un „V” orientat cu vârful în sus te va duce în „Home”, în timp ce un gest în forma literei „V” te lasă să folosești opțiunea de „Smart select”.

Mișcând S Pen-ul sus/jos, dreapta/stânga, poți naviga și prin meniul camerei foto, selectând modul de fotografie pe care vrei să-l utilizezi. Trebuie însă menționat că ar trebui să fii deja familiarizat cu softul camerei foto, astfel încât să știi cum să miști S Pen-ul pentru a ajunge în modul de fotografiere dorit, în condițiile în care nu vei putea vedea pe ecran ce faci cu stylus-ul.

Din punctul meu de vedere, sunt o mulțime de acțiuni pe care le poți face cu S Pen-ul de la distanță, dar care sunt un pic peste mână. În schimb, există alte funcții utile pe care acest stylus le are.

Notes cu S Pen

Atunci când iei notițe, ai bineînțeles și opțiunea de a converti scrisul în text. Dacă activezi și Voice recordings, telefonul va înregistra sunetul în timp ce scrii.

Opțiunea Smart Select

Cu Smart select poți decupa imagini sau clipuri video, ceea ce înseamnă că poți inclusiv să faci GIF-uri.

Live messages

Cu Live messages poți selecta camera foto, faci o poză, apoi poți desena pe imaginea respectivă. Rezultatul final este spectaculos, mai ales dacă postezi frecvent stories pe Instagram și vrei să le dai o notă mai personală sau să le trimiți mesaje prietenilor.

Translate

Dacă vrei să traduci rapid cuvinte sau paragrafe, tot ce trebuie să faci este să intri în meniul S Pen-ului, să selectezi opțiunea Translate, apoi limba din care vrei să traduci. Apoi, în momentul în care faci browsing, trebuie doar să selectezi porțiunea pe care vrei să o traduci, iar telefonul îți va afișa pe ecran rezultatul.

Prezentări wireless cu S Pen Air Pointer

Notițele pe care le faci pot fi acum exportate și în format de prezentare PowerPoint. De asemenea, poți edita rapid prezentări, poți trimite feedback pe slide-uri și poți salva aceste documente într-un sistem cloud, așa încât să le poți accesa rapid de pe orice dispozitiv.

Concluzii

Cu o latență de doar 9 ms, S Pen Air Pointer de pe noul Samsung Note20 Ultra este mai mult decât un instrument interactiv, ci s-a transformat într-un accesoriu menit să îți sporească la maximum productivitatea, să te ajute să iei ușor notițe, să le salvezi și să le distribui, făcându-ți astfel viața mai simplă.


Costin Giurgea
Scriu, produc și prezint un show de aventuri cu mașini. Citesc istorie, urmăresc geopolitică și mă scufund în tehnologie. Cred că singurul lucru care ne împiedică să ne conectam mai bine cu smartphoneurile este lățimea de bandă. Adică rapiditatea cu care putem noi să tastăm pe display. Ah, și abia aștept să se dea drumul turismului spațial. Ceea ce vă doresc și vouă!


>