← Zoom out

Ce poți face ca să câștigi din gaming – 5 pași de la hobby la job

Înainte să fiu creator de conținut pe Youtube, am fost jucător profesionist de FIFA, iar una dintre marile dezamăgiri ale mele din perioada când câștigăm turnee internaționale era faptul că, deși eram printre cei mai buni din lume, foarte puține persoane auziseră despre performanțele mele.

Ovvy in Fără categorie
15 Jul 2021  |  3 min
Ce poți face ca să câștigi din gaming – 5 pași de la hobby la jobCe poți face ca să câștigi din gaming – 5 pași de la hobby la job
Let others know:

Join the conversation:
0

Acest lucru se întâmpla deoarece nu toate turneele de FIFA din perioada respectivă beneficiau de streaming online, deci puteai să câștigi un super turneu și, în afară de câteva ziare, nimeni să nu știe ce ai realizat.

Din moment ce nu multă lume știa de performanțele mele, implicit nu aveam numărul de urmăritori pe care îl aveau la momentul respectiv creatorii de conținut de pe Youtube și bineînțeles că sponsorii nu se îngrămădeau să susțină pe cineva cu un fan base destul de mic.

Aici a intervenit trecerea de la jucător PRO la creator de conținut, din nevoia de a transforma acest hobby al meu, gaming-ul, într-un full time job.

De ce au un avantaj creatorii de conținut în fața jucătorilor pro?

Ca jucător PRO, depinzi foarte mult de semnarea unui contract bun din punct de vedere financiar, lucru care se întâmplă doar pentru jucătorii top tier. În schimb, creatorii de conținut nu sunt atât de strâns legați de partea de skill, nu contează atât de mult cât de bun ești la un joc, contează mult mai mult să fii entertaining decât “skilled”.

Din acest motiv, în cazul în care vrei să faci un job din pasiunea ta pentru gaming, recomand mai degrabă o carieră de creator de conținut decât de Pro Gamer.

Mai jos câteva sfaturi pe care mi-aș fi dorit să le primesc și eu la începutul carierei:

Importanța Youtube-ului

Primul lucru pe care trebuie să îl faci este să îți creezi un cont de Youtube. Este de departe cea mai bună platforma pentru crearea de conținut de gaming.

Îți recomand aici să te și documentezi puțin despre această platformă, despre cum funcționează tag-urile, despre cum ar trebuie să fie titlurile și, foarte, foarte important, despre cum trebuie să arate thumbnail-urile.

Aceste lucruri  vor face de multe ori diferența la vizualizări între un clip bun și unul foarte bun.

Încearcă să stai în trend

Acesta este probabil cel mai important lucru, deoarece vizualizările tale, cel puțin la început, vor depinde foarte mult de algoritmul Youtube și de cât de des este recomandat clipul creat de tine.

Cea mai ușoară metodă de a sta în trend este să creezi clipuri despre jocurile proaspăt lansate. Sunt șanse mult mai mari ca Youtube să îți facă push la clip dacă te joci un joc nou.

Astfel, vei câștiga vizualizări și abonați, iar pe viitor vei putea să alternezi conținutul de pe canal.

Android și iOS gaming

Probabil cea mai simplă metodă pentru a te juca la momentul actual sunt jocurile pe smartphone. O piață de jucători în continuă creștere înseamnă mulți jucători interesați de posibile tutoriale, iar aici intervii tu.

La momentul actual, unele dintre cele mai urmărite canale de gaming din lume sunt cele de mobile gaming.

Clipurile sunt simplu de editat și poți alege dintr-o mulțime de jocuri. Sfatul meu este să creezi jocuri atât pentru Android, cât și pentru iOS users, astfel vei avea acces la un număr mult mai mare de urmăritori.

Dacă te tentează gândul de a deveni creator de conținut pe mobile gaming, îți recomand articolul următor din care îți poți face o idee despre cele mai bune telefoane de gaming, în funcție de diferite bugete: Cum arată smartphone-ul ideal pentru gaming

Nu renunța dacă rezultatele întârzie să apară

Orice început este greu, indiferent de business, mereu startul o să fie cel mai greu. Dacă lucrurile nu se mișcă atât de repede pe cât te așteptai, cel mai bine este să faci o analiză și să vezi ce poți îmbunătăți, însă sub nici o formă să nu renunți!

Pentru mine a durat 1 an să ajung la 10.000 de abonați și încă 6 luni să ajungi la 100.000 de abonați.

Încearcă să fii unic

Încearcă, pe lângă conținutul de trending, să creezi pe canalul tău o serie unică, ceva ce poate să fie găsit doar în conținutul tău.

Această serie cel mai probabil nu va avea același impact din punct de vedere al vizualizărilor precum clipurile din trend, însă va fideliza mult mai bine audiența. Durata medie de vizionare va crește și, implicit, veniturile vor fi mai mari.

În concluzie, gaming-ul este un domeniu care oferă foarte multe oportunități, iar dacă visul tău este să faci din acest hobby un full time job cu siguranță vei reuși. Cu muncă și pasiune orice este posibil


Ovvy
Sunt Ovidiu Pătrașcu, iar cele două mari pasiuni ale mele, fotbalul și tehnologia, m-au făcut campion mondial și european la FIFA. Sunt creator de conținut pe YouTube, unde îmi împart toate secretele din FIFA cu voi.


>