← Zoom out

Ce gadget-uri luăm cu noi în vacanță?

Am auzit foarte mulți oameni care își pun întrebarea asta înainte de plecarea în vacanță. Au fost multe momente în care mi-a părut rău că nu am avut o dronă. De exemplu, când am fost în Islanda. Se potrivea perfect o dronă să imortalizăm momentele în care am vizitat Cascada Gullfoss sau Cascada de Aur, DC Plane Wreck – celebra epavă de avion de lângă orașul Vik, craterul vulcanic Kerið, Jökulsárlón – cel mai popular ghețar din Islanda, Gheizerul Strokkur sau Seljalandsfoss – cea mai populară cascadă din Islanda. Dacă aș merge iar într-o astfel de destinație, cu siguranță că mi-aș lua și o dronă.

Otravă in Featured, Zoom In
28 Apr 2021  |  4 min
Ce gadget-uri luăm cu noi în vacanță?Ce gadget-uri luăm cu noi în vacanță?
Let others know:

Join the conversation:
1

Apoi, îmi pare rău că nu am avut un GoPro când am fost la ski în Les Deux Alpes. Cu siguranță ieșeau niște filmări senzaționale. Dar am învățat din treaba asta.

Mi-am luat un GoPro Hero 9 pe care l-am montat deja pe casca cu care mă dau cu trotineta prin oraș. Deja am făcut niște clipuri tare cool.

Cu toate acestea, nu sunt nici genul de turist care are legată o cameră foto de gât, are în ghiozdan tot felul de obiective, în mâna un trepied pe care este gata să îl pună prin tot felul de aglomerații ca să fotografieze Turnul Eiffel sau Colosseum.

Am admirat mereu oamenii care au răbdare și dorința să își rupă timp din vacanță pentru treaba asta. Îi admir, dar nu aș face asta. Prefer să mă bucur de vacanța în sine, de momentele frumoase pe care le petrec în locurile în care merg. În traducere liberă, sunt un om comod care nu prea cară lucruri după el în vacanță.

La un moment dat, chiar aveam în cap ideea să plec în vacanță fără niciun bagaj 🙂 Doar cu hainele de pe mine, telefon și portofel.

Există oameni care nu pleacă în vacanță fără laptop, GoPro, e-book reader, camera foto, drona etc. E-book reader nu folosesc, pentru că fac parte din categoria de oameni care se bucură să citească o carte 🙂

Au fost momente în care plecam mai mult din țară și aveam de lucru pe laptop și a trebuit să îl car după mine. Dar pentru mine vacanță ideală este cu mai puține gadget-uri.

Adică fac parte din grupul oamenilor pentru care telefonul și o baterie externă sunt suficiente. Sunt conștient că pierd filmări, fotografii foarte cool, dar prefer să mă bucur de vacanță la maximum.

Telefoanele cu cameră foarte bună care te ajută să faci fotografii frumoase în vacanță

Nu am fost niciodată genul de om care să se trezească la 5 dimineața pentru a prinde un cadru pe care îl doream și în care nu erau oameni. Nu m-am trezit niciodată să fac poză la rasărit, nu am vrut să am o fotografie singur într-o piață foarte aglomerată în mod normal.

Mai ales că în momentul de față, telefonul poate să scoată fotografiile de care am nevoie, de care sunt mulțumit. Plus că în vacanță totul trebuie să fie cât mai simplu.

Și cred cu tărie că telefonul e cel care îmi simplifică călătoriile. Sunt foarte multe telefoanele cu cameră foarte bună care te ajută să faci fotografii frumoase în vacanță.

iPhone 12 & iPhone 12 Pro Max

Eu sunt foarte mulțumit de al meu iPhone 12 și de cele două camere pe spate, un senzor normal de 12MP și unul ultrawide, tot de 12MP.

Ambele au și Night Mode, iar rezultatele obținute atunci când faci fotografii în lumină slabă sunt excelente.

Folosesc foarte des și Modul Portret de care sunt tare mulțumit, dar și Ultra Wide camera – mai ales dacă este vorba despre o clădire care îmi place mult.

Și dacă la fotografiile pe noapte încă mai sunt mici probleme, există iPhone 12 Pro Max, care stă bine la capitolul acesta – o fotografie în Night Mode are perioada de expunere la jumătate față de celelalte, iar camera telephoto este și mai bună, de 65mm, adică zoom optic 2.5x.

iPhone 12 Pro Max este pe locul 5 în clasamentul DxO Mark, însă este pentru mulți telefonul cu cea mai bună cameră foto.

Xiaomi Mi 10 Ultra

Apoi un telefon cu cameră bună, testat de mine este Xiaomi Mi 10 Ultra. Camera este foarte versatilă iar rezultatele sunt excelente de la ultrawide până la limita zoom-ului optic. Senzorul principal este de 48MP cu f/1.9, însă strategia interesantă este legată de felul în care este gestionat zoom-ul.

Cu doi senzori, unul periscop de 48MP cu zoom optic 5x și unul normal de 12MP cu zoom optic 2x. Ceea ce face ca zoom-ul hibrid să fie de 120X! Senzorul ultrawide este de 20MP cu f/2.2.

Huawei Mate 40 Pro

Dacă vorbim de camere nu avem cum să nu amintim de Huawei Mate 40 Pro. Sefu’ la camere, cum îmi place mie să zic. Huawei + Leica = LOVE. Mate 40 Pro+ este pe primul loc în clasamentul DxO Mark, în acest moment, fiind urmat de „fratele” mai mic, Mate 40 Pro.

Camera principală este de 50MP cu f/1.9, camera telephoto este de tip periscop cu zoom optic 5X, iar camera ultra-wide este de 20MP, cu f/1.8. E wow tot ce face camera asta. Dar asta nu e o noutate, pentru că Huawei a stat mereu bine pe cameră.

Samsung S21 Ultra, Note20 Ultra sau S20 FE

Să nu uităm nici de Samsung S21 Ultra 5G, Samsung Note20 Ultra sau Samsung S20 FE. Samsung S21 Ultra 5G vine cu o cameră principală de 108 MP, la fel ca S20 Ultra, însă S21 Ultra poate face fotografii HDR pe 12 biți și captează până la 64 ori mai multă culoare decât Galaxy S20 Ultra, Samsung Note20 Ultra vine cu modul Single Take, în care cu o singură apăsare de buton telefonul înregistrează mai multe fotografii și clipuri cu diferite lentile. Ceea ce îți oferă o perspectivă diferită a aceluiași moment iar ultimul are un preț senzațional de bun și o cameră mega regulamentară.

Sony Xperia 1 II

Să menționăm când vorbim despre camere și despre Sony Xperia 1 II – pasionații de video au parte de cea mai bună soluție, flagship-ul Sony. Asta deoarece oferă o libertate totală la editare și un raport de până la 21:9. Profilul de culoare este de asemenea ideal pentru editarea în programe precum Adobe Premiere sau Da Vinci Resolve, Google Pixel 5. Are doar două camere, un senzor principal de 12.2MP cu f/1.7 și unul ultrawide de 16MP.

OnePlus 8 Pro

Un telefon cu cameră bună este și OnePlus 8 Pro, care are senzorul principal de 48MP cu f/1.8, top 48MP având și senzorul ultrawide (f/2.2). Senzorul telephoto este de 8MP cu un zoom optic 3x. În plus, există și o cameră de 5MP cu filtru de culoare care poate să creeze perspective interesante, pentru utilizatorii creativi. Mai multe informații găsiți aici: 12 telefoane mobile cu cea mai bună cameră foto. 

Tu în ce categorie te încadrezi? Pleci cu toate gadgeturile în vacanță sau preferi vacanță doar cu telefonul?


Otravă
Sunt pasionat de teatru, muzică, film, călătorii și fotografie, iubesc să descopăr lucruri cool în oraș, artă urbană, festivaluri și evenimente sportive, iar tehnologia mă ajută să împărtășesc totul și cu voi.
  • Pixel 5…este minunat.
    Insa ma gandesc sa investesc si intr-un Hero 9. As fi interesat de un review cinstit la Go Pro…



  • >