← Zoom out

Ce este asigurarea Vodafone Care și cum îți protejează telefonul mobil

Telefonul a devenit o parte nelipsită din viața cotidiană. Trimiți e-mailuri, răspunzi la mesaje, rămâi conectat cu tot ce este nou în social media, discuți cu prietenii, colegii. Așa că este normal să vrem să protejăm smartphone-ul, indiferent că avem un telefon de ultimă generație sau unul la preț accesibil.

Echipa Zoom in Devices
21 May 2021  |  3 min
Ce este asigurarea Vodafone Care și cum îți protejează telefonul mobilCe este asigurarea Vodafone Care și cum îți protejează telefonul mobil
Foto: Pexels
Let others know:

Join the conversation:
0

De aceea, Vodafone a introdus conceptul de asigurare mobilă Vodafone Care. Ce riscuri acoperă, cât costă, cum o poți încheia și care sunt motivele pentru care merită să alegi un astfel de serviciu, despre toate acestea aflăm mai multe detalii în rândurile următoare.

Ce este asigurarea Vodafone Care

Pe scurt, Vodafone Care este o metodă de siguranță, un plan de rezervă, în cazul în care ți se fură sau strică telefonul. Mai exact, este o poliță de asigurare care conferă protecție telefonului tău.

Astfel, dacă obișnuiești să călătorești mult în țară sau străinătate, dacă ai copii care folosesc telefonul tău mobil, dacă ești o persoană activă care folosește smartphone-ul non-stop, o asigurare Vodafone Care poate fi mai mult decât utilă. Te protejează în caz de furt, daune, accidente, te ajută să eviți cheltuieli suplimentare de reparație sau înlocuire a device-ului tău și se aplică telefoanelor achiziționate în ultimele 12 luni.

Asigurarea Vodafone Care este diferită de garanția obținută de la producător. De regulă, garanția producătorului acoperă numai defecțiunile apărute în urma utilizării corecte a device-ului. De exemplu, prin garanție nu poți fi despăgubit dacă scapi telefonul în apă sau dacă se distruge display-ul în urma unei lovituri. În schimb, Vodafone Care poate oferi asigurare pentru astfel de incidente, dar și pentru altele. 

Află mai multe detalii despre asigurarea Vodafone Care 

Cât costă o asigurare Vodafone Care pentru telefon

Poți alege dintre două tipuri de asigurări:

  • Asigurarea Standard – acoperă daune accidentale, inclusiv situațiile în care scapi telefonul în apă sau torni, din greșeală, lichide pe el.

Dacă telefonul este deteriorat (inclusiv prin daune făcute intenționat de alte persoane) și nu mai funcționează, îl poți repara/ înlocui prin Asigurarea Standard Vodafone Care.

  • Asigurarea Premium – acoperă atât accidentele, cât și furtul.

Costul lunar al acestor asigurări începe de la 2 Euro pe lună (în cazul Asigurării Standard) și de la 3-4 euro pe lună în cazul variantei Premium. Prețul asigurării depinde și de costul standard al device-ului cumpărat, adică prețul la liber, fără contract. Valoarea poliței va fi adăugată lunar la factura de servicii trimisă de Vodafone România.

Cum poți obține o asigurare pentru telefon

Asigurarea poate fi încheiată în câțiva pași simpli. Odată ce ai achiziționat telefonul, poți semna și polița. O poți faci fie în magazinele Vodafone, fie poți să ne contactezi folosind informațiile de pe Contact Vodafone, fie direct din pagina: www.care.vodafone.com/ro. Aici, tot ce trebuie să faci este să:

  • selectezi modelul telefonului tău, numărul de GB și culoarea;
  • confirmi că dispozitivul este al tău;
asigurarea-vodafone-care
  • alegi ce riscuri vrei să acopere asigurarea ta;
  • confirmi detaliile.

Plata poliței de asigurare se face direct pe factura Vodafone.

Ce riscuri acoperă asigurarea Vodafone Care pentru telefon

În primul rând, sunt acoperite daunele majore, cum ar fi: ecranele crăpate, sparte, display distrus. Asigurarea nu se aplică în cazul în care dispozitivul a suferit doar o zgârietură sau o lovitură și încă funcționează în parametrii specificați de producător.

De asemenea, sunt acoperite pagubele produse de apă. În cazul în care telefonul tău este deteriorat accidental, va fi reparat sau înlocuit.

Al treilea risc acoperit este cel în caz de furt (dacă alegi asigurarea Vodafone Care Premium). În situația în care smartphone-ul tău a fost furat și ai luat măsuri pentru a evita riscul (de exemplu: nu ai lăsat telefonul la restaurant, pe masă, nesupravegheat), prin asigurare ți se poate înlocui. În cazul furtului, este necesară declararea situației atât la poliție, cât și la broker-ul de asigurări în cel mult 48 de ore.

Nu în ultimul rând, un avantaj important este că poți să beneficiezi de acoperire chiar și pe durata călătoriilor în străinătate sau a vacanțelor. Smartphone-ul este asigurat în întreaga lume, în termen de 60 de zile.

Cu asigurarea Vodafone Care te bucuri cât mai mult timp de smartphone-ul tău. Oferindu-ți protecție, atât în cazul accidentelor, cât și al furtului, poți evita o serie de cheltuieli neprevăzute.


Echipa Zoom
Zoom by Vodafone nu este despre tehnologie, ci despre ce poți face tu cu tehnologia. Și despre toate modurile în care tehnologia îți face viața mai ușoară. Zoom îți arată totul în detaliu. Ready?


>