← Zoom out

Ce criterii merită să urmărești atunci când alegi un telefon de gaming

Dacă acum 20 de ani jocurile de calitate erau disponibile doar pe console sau pe cele mai performante PC-uri, în ziua de astăzi lucrurile stau foarte diferit. Fiecare dintre noi poate avea în buzunarul său un telefon care să ofere o experiență de gaming incredibilă.

Ovvy in Featured, Zoom In
28 Apr 2021  |  2 min
Ce criterii merită să urmărești atunci când alegi un telefon de gamingCe criterii merită să urmărești atunci când alegi un telefon de gaming
Foto: Unsplash
Let others know:

Join the conversation:
0

Însă cu atâtea opțiuni pe piață, care sunt totuși cele mai importante aspecte la care trebuie să fii atent atunci când îți cumperi un telefon de gaming?

Voi începe cu importanța dimensiunii telefonului. Un telefon mai mare nu înseamnă neapărat o experiență de gaming mai bună. Din punct de vedere al display-ului, într-adevăr, vei avea posibilitatea să vezi mai în detaliu aspectele grafice ale jocului, dar din punct de vedere al grip-ului povestea stă altfel.

Telefonul perfect de gaming trebuie să fie potrivit mâinilor tale. Un telefon prea mare s-ar putea să îți transforme în mod neplăcut experiența de gaming. Din această cauză, recomand celor care au posibilitatea să testeze direct în magazin telefonul dorit.

Ce procesor să alegi pentru telefonul de gaming

Pentru a te putea juca în condiții optime ai nevoie de un procesor de calitate care să îți ofere o experiență de gaming fluidă, fără întreruperi, cu un frame-rate bun. În lista următoare găsiți cele mai bune procesoare disponibile pe market la momentul actual:

  • Apple A14 Bionic
  • Snapdragon 888 (disponibil pe Xiaomi Mi 11)
  • Kirin 9000 (disponibil pe Huawei Mate40 Pro)
  • Exynos 1080
  • Kirin 9000E
  • Snapdragon 870/865+

Deși procesorul are rolul cel mai important, display-ul este cel care face legătură dintre backend și user, toată acțiunea putând fi urmărită pe ecranul telefonului tău.

Un procesor senzațional nu poate să îți arate cu adevărat ce poate, fără un display de calitate, iar un display de calitate trebuie să aibă refresh rate mare. Dacă vrei să îți cumperi un telefon de gaming nu aș recomandă nimic sub 90Hz refresh rate.

Un alt aspect foarte important este reprezentat de baterie. Gaming-ul pe smartphone este un gaming mobil, nu ești acasă, nu ai consola sau pc-ul băgat în priză, având „baterie nelimitată”. Din acest motiv, vei avea nevoie de o baterie cu capacitate mare, astfel încât să te poți juca, fără întreruperi, perioade mai lungi de timp. Din fericire majoritatea telefoanelor noi de gaming au baterii cel puțin decente care suportă opțiunea de fast charging.

În concluzie, pe lângă un procesor puternic, o baterie de mare capacitate și un display de minim 90Hz, un telefon de gaming trebuie să aibă și dimensiunea potrivită pentru a te bucura de un grip cât mai confortabil.

Unul dintre telefoanele care îndeplinește cu brio toate criteriile de mai sus este noul Xiaomi Mi 11, despre care puteți găsi mai multe detalii mai jos.


Ovvy
Sunt Ovidiu Pătrașcu, iar cele două mari pasiuni ale mele, fotbalul și tehnologia, m-au făcut campion mondial și european la FIFA. Sunt creator de conținut pe YouTube, unde îmi împart toate secretele din FIFA cu voi.


>