← Zoom out

Cele mai importante criterii după care aleg un telefon

Scriu acest text la scurt timp după lansarea iPhone 12 și chiar vorbeam cu un prieten fix despre asta. Ce căutăm la un smartphone?

Otravă in Featured, Zoom In
16 Dec 2020  |  2 min
Cele mai importante criterii după care aleg un telefonCele mai importante criterii după care aleg un telefon
Let others know:

Join the conversation:
0

Vrei un smartphone cu super tehnologie ca să-l foloseşti doar ca să intri pe net, să dai mesaje și să intri pe Insta? Mi se pare că și la telefoane e ca la mașini. Ai nevoie de 4X4? Vrei o mașină mare, dar mergi cu ea doar în București. Cel mai important este să îl folosești la potenţialul lui maxim. Nu îți iei Ferrari daca stai în garsonieră în Militari.

Să revenim. Ce vrei de la un telefon? Contează sistemul de operare, contează mărimea ecranului, camera foto, producătorul și, nu în ultimul rând, dacă nu în primul, preţul. Dacă mă întrebați în clipa de faţă, o sa vă zic ca aș merge oricând pe iOS în defavoarea unui Android.

Asta pentru că de 7-8 ani am avut doar un iPhone. Nu același 🙂 Aș mai merge încă un an pe iPhone. Sau poate de la anul încerc și Android sau Microsoft. Asta pentru că am tot auzit că Android îți oferă mai multă libertate de personalizare, când vine vorba de interfață.

Cred că e chestie de obișnuinţă. Obişnuinţa cu un anumit tip de meniu, cu aplicaţiile, cu faptul că e foarte intuitiv – toate acestea m-au făcut să aleg iPhone. Asta în cazul meu. Dacă e să aleg un telefon pentru mama, o să merg pe mana unui brand asiatic – pentru că nu plătești așa de mult brandul, cât mai degrabă strict configurația telefonului, specificațiile acestuia. Revenind la mine, criteriile după care aleg un smartphone sunt următoarele:

Performanțele camerei foto

Este extrem de importantă pentru mine performanța camerei foto, când mă uit la un smartphone. Asta pentru că zilnic fotografiez diverse locuri prin București, deci am nevoie de un telefon care să facă poze spectaculoase. Și aici am văzut multe fotografii foarte, foarte bune făcute cu Huawei, Samsung, LG. Apoi, dacă merg la concerte, vreau să mă pot baza pe o cameră foto care se comportă bine și în lumină slabă.

Dimensiunea display-ului

La fel de importantă este și mărimea ecranului. Sunt persoane care își doresc un telefon cu un ecran puţin mai mare. Am avut o singură dată un iPhone mai mare – 6S Plus – și nu m-aș mai întoarce la un telefon cu dimensiuni atăt de generoase. Adică anul acesta o să merg pe un iPhone 12, cel mai probabil.

Conectivitatea 5G, specificațiile generale și prețul

În 2020, dar mai ales în 2021, contează și ca smartphone-ul meu să fie compatibil cu tehnologia 5G.

Urmează apoi în topul criteriilor mele rezistența la zgârieturi, din ce materiale este fabricat telefonul, cum sunt făcute marginile, cât de puternic este procesorul, memoria RAM, spațiul de stocare, cât rezistă bateria, rezoluția ecranului, rezistența la apă.

Am lăsat pe final ce contează probabil cel mai mult când alegi un telefon: prețul. Mie mi se pare unul dintre cele mai importante criterii. Când raportul calitate/preț este unul bun, toată lumea e fericită.

Și ca să nu vă uitați zilnic pe internet după oferte, Vodafone face o treabă foarte tare: îți garantează cel mai bun preț din online la telefoane. Practic, nu mai e nevoie să compari oferte zilnic, în căutarea smartphone-ului potrivit. Eu am găsit aici smartphone-uri OK și la 82 de euro. Adică un cadou perfect pentru mama, de ziua ei.


Otravă
Sunt pasionat de teatru, muzică, film, călătorii și fotografie, iubesc să descopăr lucruri cool în oraș, artă urbană, festivaluri și evenimente sportive, iar tehnologia mă ajută să împărtășesc totul și cu voi.


>