← Zoom out

Cum îți dai seama că e momentul potrivit să îți schimbi telefonul

Vine un moment când trebuie să iei în calcul schimbarea telefonului mobil. Uneori vrei pur și simplu un upgrade, însă sunt și multe situații în care trecerea la un alt model este mai mult sau mai puțin forțată de împrejurări.

Echipa Zoom in Devices, Trending
7 Oct 2020  |  3 min
Cum îți dai seama că e momentul potrivit să îți schimbi telefonulCum îți dai seama că e momentul potrivit să îți schimbi telefonul
Foto: Shutterstock
Let others know:

Join the conversation:
0

În primul rând, dacă îți dorești ca un telefon mobil să te țină cât mai mult cu putință, cel mai important lucru pe care trebuie să îl faci este să ai grijă să folosești mereu un ecran de protecție și o husă, să îi faci update-urile la timp ale sistemului de operare și să îl ferești de temperaturile extreme, praf și umezeală în exces.

Citește și: 5 trucuri să prelungești durata de viață a telefonului tău

Chiar și atunci când ai grijă de smartphone-ul tău și încerci să faci totul ca la carte, tot va veni un moment în care upgrade-ul va fi obligatoriu, dar trebuie să ții cont de faptul că uneori problemele nici nu trebuie să fie tehnice, ci pur și simplu smartphone-ul nu va mai fi compatibil cu nevoile tale.

Oricare ar fi scenariul tău, primul lucru pe care trebuie să îl faci este puțin research, să știi exact ce vrei și unde poți găsi telefoane la cel mai bun preț pentru un upgrade potrivit pentru tine.

Primele semne că a sosit momentul să îți schimbi telefonul

Există mai multe semne care te anunță că a venit momentul să îți schimbi telefonul. Majoritatea utilizatorilor își schimbă smartphone-ul, în medie, o dată la 2-3 ani, potrivit datelor Statista. Principalele motive sunt legate de apariția unor telefoane mai performante, defectarea telefonului vechi, lipsa update-urilor pe generațiile anterioare de smartphone-uri, precum și faptul că telefoanele mai vechi nu mai reușesc să țină pasul cu nevoile actuale ale utilizatorului. Iată care sunt semnele clare că a venit momentul să îți schimbi telefonul:

Ecranul smartphone-ului nu mai răspunde la comenzi

Unul dintre primele semne că smartphone-ul nu mai este la fel de bun ca atunci când l-ai achiziționat este răspunsul întârziat atunci când dai o comandă prin display. Dacă observi că aplicațiile se schimbă foarte dificil, se deschid sau închid cu mari întârzieri sau că anumite comenzi nu sunt deloc înregistrate, este momentul unei schimbări.

Fie că software-ul modelul actual nu mai este compatibil cu software-ul, fie că display-ul are unele probleme, este clar că smartphone-ul îți transmite primele semnale că ar trebui să iei în calcul un model mai nou.

Bateria nu mai ține deloc

Te-ai obișnuit să ai în permanență lângă tine un cablu de încărcare? Dacă ieși în oraș te așezi mereu la masa care stă alături de o priză? Bateria externă ți se pare în acest moment cel mai bun accesoriu pe care îl ai la dispoziție? Dacă răspunsul tău este „Da” la fiecare dintre aceste întrebări, înseamnă că ai o problemă reală cu bateria, iar smartphone-ul nu mai reușește să facă față unei utilizări normale de zi cu zi.

Telefonul se închide singur fără niciun motiv

Cu toții avem nevoie de un „power nap” din când în când, dar acest lucru nu este valabil și pentru un smartphone. Un alt semn important că e vremea unui upgrade este atunci când telefonul se închide fără niciun avertisment când îți este lumea mai dragă, iar condițiile nu sunt extreme, precum temperaturile foarte ridicate sau foarte scăzute.

Când sistemul de operare nu mai permite niciun upgrade

Până acum am vorbit mai mult despre problemele componentelor unui smartphone, însă de această dată trebuie să vorbim și despre software. În clipa în care smartphone-ul își atinge ciclul de viață calculat de producător, sistemul de operare nu va mai primi upgrade-uri, iar cei care aleg să rămână cu telefonul vechi în posesie riscă să fie expuși în fața problemelor de securitate.

Când a fost lovit de prea multe ori

Înainte de smartphone-uri, rezistența telefoanelor mobile era aproape legendară. Odată cu tehnologia mai nouă și materialele mai fine, și terminalele au devenit mai sensibile la șocuri, iar riscul ca un model aproape nou să se defecteze rapid este destul de mare.

În clipa în care display-ul are zone în care nu mai răspunde la comenzi, când slot-ul de încărcare cere o dexteritate impecabilă pentru a face contact sau când te vezi obligat să vorbești mereu pe speaker pentru că prin receptor nu mai auzi aproape nimic, toate acestea sunt semne că a venit momentul să îți schimbi telefonul.

Dacă acum ești abia la începutul căutării pentru un smartphone nou, pe Vodafone.ro ai garantat cel mai bun preț din online la telefoane. Ready?


Echipa Zoom
Zoom by Vodafone nu este despre tehnologie, ci despre ce poți face tu cu tehnologia. Și despre toate modurile în care tehnologia îți face viața mai ușoară. Zoom îți arată totul în detaliu. Ready?


>