← Zoom out

Cum îți poți da seama dacă cineva te-a blocat pe WhatsApp

Există un meme amuzant care circulă pe net, un print screen dintr-o discuție de pe WhatsApp. Un tip îi trimite fostei iubite câteva mesaje de genul: 1 kg orez, sare, pâine, 1 kg castraveți etc.  La un moment dat, tipa întreabă mirată ce sunt toate mesajele acelea ciudate, iar reacția lui: „Când m-ai deblocat de pe WhatsApp? Foloseam chat-ul ăsta ca să-mi fac lista de cumpărături”. Și uite așa conceptul de „block pe WhatsApp” a prins și o notă amuzantă.

Echipa Zoom in Android Tips
25 Oct 2021  |  2 min
Cum îți poți da seama dacă cineva te-a blocat pe WhatsAppCum îți poți da seama dacă cineva te-a blocat pe WhatsApp
Sursa foto: Shutterstock
Let others know:

Join the conversation:
0

Revenind la ideea din titlu, „cum afli dacă cineva te-a blocat pe WhatsApp”, probabil că aceasta ar fi o metodă îndrăzneață de a afla dacă ai primit block sau nu. Scrii mesaje neașteptate și aștepți reacția. Dacă nu există nicio reacție, nici măcar un „a dat seen”, atunci, cel mai probabil ești pe „lista neagră”. Dar nu îți face griji, potrivit poveștii de mai sus, există și unblock. Însă mai multe detalii găsești în următoarele rânduri.

Urmărește-i poza de profil

Una dintre cele mai simple modalități de a observa dacă o persoană te-a blocat pe WhatsApp este să îi cauți poza de profil. Deschide ultima discuție pe care ai avut-o cu acea persoană și din setări (cele trei puncte verticale din dreapta, sus) alege View Contact și aici ar trebui să se afișeze poza.

În cazul în care știi că avea o poză de profil și brusc a dispărut, există mai multe posibilități. Ar putea însemna că persoana de contact și-a șters fotografia sau contul. Însă dacă prietenii tăi îi pot vedea poza de profil și tu nu, cel mai probabil, persoana te-a blocat pe WhatsApp.

Verifică dacă a văzut mesajul tău

Trimite-i un mesaj pe WhatsApp și vezi dacă, în dreptul acestuia, apar cele două bife gri, semn că masajul a fost expediat și primit. Dacă bifele devin albastre, înseamnă că persoana a citit mesajul, deci doar te ignoră. În cazul în care vezi o singură bifă gri în dreptul mesajului, persoana fie nu are internetul activat și nu a primit mesajul, fie și-a dezinstalat aplicația, fie… da… ai fost blocat.

Sună cu video call

Un pas îndrăzneț este să apelezi prin video call acea persoană. Dacă observi că sună de câteva ori, apoi te deconectează, posibil să fii blocat.

Desigur că niciuna dintre aceste metode nu confirmă 100%, pentru că, așa cum s-a menționat deja, există și alte posibilități: persoana și-a dezinstalat aplicația, deci nu o mai folosește sau și-a schimbat numărul de telefon. Așa că, cel mai simplu este să vorbești direct cu acea persoană. Poate încă mai ești pe lista ei de prieteni de pe Facebook, Instagram și o poți întreba acolo sau o poți face atunci când aveți ocazia să vă întâlniți față în față.

Cum poți fi deblocat pe Whatsapp?

Cu permisiunea acelei persoane, desigur. Ea te poate debloca pentru că nu există setări, funcții sau aplicații care să dea automat „unblock”. Și… drept vorbind, de ce ai face asta, mai bine folosești acel chat să îți notezi lista de cumpărături.


Echipa Zoom
Zoom by Vodafone nu este despre tehnologie, ci despre ce poți face tu cu tehnologia. Și despre toate modurile în care tehnologia îți face viața mai ușoară. Zoom îți arată totul în detaliu. Ready?


>