← Zoom out

Apple avertizează programatorii: aplicațiile neactualizate vor fi eliminate din App Store

Se pare că cei de la Apple au decis să înceapă drastic curățenia de primăvară-vară în App Store. Așa că au venit cu o hotărâre prin care anunță că aplicațiile vechi din App Store vor fi șterse dacă nu sunt actualizate la timp. Iată mai multe detalii în rândurile următoare.

Echipa Zoom in iOS Tips
8 Jun 2022  |  2 min
Apple avertizează programatorii: aplicațiile neactualizate vor fi eliminate din App StoreApple avertizează programatorii: aplicațiile neactualizate vor fi eliminate din App Store
Let others know:

Join the conversation:
0

Începând cu luna aprilie, o mare parte dintre creatorii care au aplicații în App Store mai vechi de doi ani au primit un e-mail în care au fost anunțați că aplicațiilor lor vor fi șterse dacă nu le actualizează în timp util.

Inițiativa Apple a pornit de la ideea că își doresc ca toți clienții iPhone să găsească mai ușor aplicații grozave care se potrivesc nevoilor lor, care sunt funcționale și actualizate la zi. Astfel, ei își doresc să elimine aplicațiile care nu mai funcționează conform intenției inițiale, nu respectă regulile actuale de revizuire sau sunt învechite.

Ce tipuri de aplicații vor fi afectate?

Potrivit Apple, aplicațiile din toate categoriile aflate în App Store vor fi evaluate pentru a se asigura că funcționează conform așteptărilor, că respectă ghidurile de revizuire actuale și că sunt actualizate.

Dezvoltatorii aplicațiilor care nu au fost actualizate în ultimii doi ani și care nu reușesc să îndeplinească un prag minim de descărcare – adică aplicația nu a fost descărcată deloc sau de extrem de puține ori pe parcursul unei perioade de 12 luni – primesc un e-mail prin care sunt anunțați că aplicația lor ar putea fi eliminată din App Store.

Ce se va întâmpla dacă se găsește o problemă la o aplicație?

În cazul în care se găsesc nereguli, dezvoltatorii aplicațiilor vor fi anunțați printr-un e-mail că sunt nevoiți să facă anumite modificări sau actualizări ale aplicației, astfel încât aceasta să rămână în App Store. Cu toate acestea, aplicațiile care se blochează la lansare vor fi eliminate imediat din App Store.

Dacă aplicația este eliminată, numele ei va deveni disponibil pentru alți dezvoltatori?

Nu. Când aplicațiile sunt eliminate din App Store, acestea nu sunt șterse din contul de utilizator. Numele aplicației va continua să fie asociat cu aplicația respectivă.

Cum a fost primită vestea Apple de către dezvoltatorii aplicațiilor

Vestea că Apple va scoate din App Store aplicațiile neactualizate a ridicat multe controverse, mai ales în rândul creatorilor de aplicații.

De exemplu, dezvoltatorul de jocuri Robert Kamwe de la Protopop Games  a postat pe Twitter următorul mesaj: „Mi-e rău. Apple tocmai mi-a trimis un e-mail spunându-mi că elimină jocul meu gratuit Motivoto, deoarece are mai mult de 2 ani. Face parte din sistemul lor de îmbunătățire a aplicațiilor. Acest lucru nu este cool. Jocurile de consolă din 2000 sunt încă disponibile pentru vânzare. Aceasta este o barieră nedreaptă pentru dezvoltatorii indie.”

Decizia a fost criticată și de Fondatorul FlickType, Kosta Eleftheriou. Acesta mărturisește, tot pe Twitter, că unele aplicațiile proprii Apple nu au fost actualizate de mult mai mult timp, deci regula nu se aplică tuturor.

În concluzie, vestea poate fi privită atât dintr-o perspectivă bună, cât și din una mai puțin fericită. Vestea bună este că utilizatorii App Store vor avea acces la aplicații noi, permanent actualizate. Nu ți-ai cumpăra haine noi dintr-un magazin plin cu articole vestimentare demodate și învechite, nu? Atunci, de ce ai vrea să cumperi bunuri și servicii digitale vechi de mai bine de doi ani?

Vestea mai puțin bună este că unele aplicații pot dispărea, ceea ce este neplăcut mai ales pentru dezvoltatorii aplicațiilor.


Echipa Zoom
Zoom by Vodafone nu este despre tehnologie, ci despre ce poți face tu cu tehnologia. Și despre toate modurile în care tehnologia îți face viața mai ușoară. Zoom îți arată totul în detaliu. Ready?


>