← Zoom out

6 funcții mai puțin cunoscute de pe Android care ți-ar putea fi de folos

Productivitatea și flexibilitatea sunt două dintre principalele criterii care transformă un sistem de operare într-un adevărat asistent personal de care nu poți să te desparți.

Echipa Zoom in Android Tips
10 Aug 2020  |  2 min
6 funcții mai puțin cunoscute de pe Android care ți-ar putea fi de folos6 funcții mai puțin cunoscute de pe Android care ți-ar putea fi de folos
Sursă foto: Lisa Fotios / Pexels
Let others know:

Join the conversation:
0

Însă nu toate funcțiile care permit telefonului tău să devină cel mai de încredere prieten sunt mereu la vedere. De foarte multe ori, unele sunt ascunse sau mai puțin cunoscute și necesită atenție, experiență de utilizare sau pur și simplu îndemânare.

Păstrează doar alertele care contează cu adevărat

Potrivit unui studiu realizat de compania de tehnologie Asurion în 2019 pe piața din Statele Unite ale Americii, un utilizator își verifică telefonul de 96 de ori în medie pe zi, adică la fiecare 10 minute. Spre deosebire de anul 2017, această cifră a crescut cu 20%.

Astfel de statistici i-au convins și pe dezvoltatorii sistemelor de operare să vină cu soluții în sprijinul utilizatorilor pentru a eficientiza la maximum modul în care aceștia își folosesc smartphone-ul.

În cazul Android, introducerea alertelor silențioase a fost unul dintre răspunsurile celor de la Google. Practic, pentru a limita numărul de notificări „gălăgioase”, Android a introdus posibilitatea de a pune pe Silent anumite tipuri de notificări pe care un utilizator le-ar putea considera de importanță medie sau mai puțin urgente.

Odată activat, acest serviciu va livra în continuare toate notificările pe telefon, dar doar cele cu adevărat importante vor atrage și atenția.

Funcția Live Caption

Această funcție poate fi activată din setările telefonului și va oferi o subtitrare automată pentru toate clipurile sau podcasturile pe care un user le urmărește în acel moment. Ce face cu adevărat deosebit acest serviciu este faptul că poate asculta un clip și livra o subtitrare chiar și atunci când sonorul este oprit complet.

Split Screen

Este un serviciu ideal pentru productivitate,  mai ales în cazul în care display-ul telefonului este generos, adică mai mare de 6 inci. Această funcție îi permite unui utilizator să țină Google Docs deschis pe ecranul telefonului în timp ce în paralel folosește și aplicația de Mail.

Ce trebuie precizat din start este că nu toate aplicațiile sunt compatibile cu acest serviciu, dar cu siguranță lucrurile nu vor rămâne în acest fel pentru mult timp de acum încolo.

Picture in Picture

A fost nevoie să treacă foarte mulți ani și multe update-uri de sisteme de operare ca dezvoltatorii să ajungă aici, iar cei care încă mai folosesc un desktop sau un laptop vor aprecia din tot sufletul această funcție. Picture in Picture permite unui user să se uite la un videoclip în timp ce face scroll în feed-ul de Twitter, spre exemplu. Poate fi activat din Settings / Apps & Notifications / Special app access / Picture-in-picture.

Smart Lock

Siguranța datelor personale din telefon este extrem de importantă, dar uneori și comoditatea joacă un rol esențial în relația dintre user și smartphone. Astfel, pe Android există funcția Smart Lock, care îi permite unui user să își seteze anumite locații de încredere, precum biroul sau locuința sa. Folosind serviciul de localizare, telefonul rămâne în permanență deblocat în zonele „sigure”. Serviciul poate fi activat din Settings / Security / Smart Lock.

Împarte accesul la rețele Wi-Fi cu prietenii tăi

Cu fiecare device mobil nou în casă, un utilizator se poate trezi în fața faptului că trebuie să caute iar parola veche de la Wi-Fi pe care probabil că nu și-a notat-o niciodată nicăieri. Android permite însă ca prin simpla scanare a unui cod QR de pe un telefon deja conectat la rețeaua wireless datele de acces să fie oferite unui alt device.

Care dintre aceste servicii ți se pare cel mai util și care este funcția preferată din Android fără de care nu ai putea să te descurci?


Echipa Zoom
Zoom by Vodafone nu este despre tehnologie, ci despre ce poți face tu cu tehnologia. Și despre toate modurile în care tehnologia îți face viața mai ușoară. Zoom îți arată totul în detaliu. Ready?


>