← Zoom out

5 tips de gaming pe smartphone de la Ovvy, campion mondial la FIFA

Salutare, sunt Ovidiu Pătrașcu, unii mă știu sub numele de Ovvy, sunt fost campion mondial și european la FIFA, iar astăzi o să îți ofer câteva sfaturi despre cum poți deveni un gamer mai bun pe smartphone.

Ovvy in Featured
12 Jun 2020  |  3 min
5 tips de gaming pe smartphone de la Ovvy, campion mondial la FIFA5 tips de gaming pe smartphone de la Ovvy, campion mondial la FIFA
Let others know:

Join the conversation:
1

Specialitatea mea este gaming-ul pe consolă, în special FIFA, însă în ultimul timp am început să „butonez” din ce în ce mai mult și jocurile pe smartphone, jocuri precum Fortnite, PUBG Mobile sau Asphalt. Bineînteles, de aici nu are cum să lipsească FIFA Mobile, piesa de rezistență pentru orice microbist înrăit.

Nu te arunca direct în online-mode

„Practice makes perfect” – această vorbă se aplică atât gaming-ului pe Console/PC, cât și mobile gaming-ului. Oricât de „noob” ai fi la un joc, dacă ai răbdare, iei totul treptat și investești timp, vei deveni mai bun.

Așa că nu te hazarda, nu te arunca direct în online game mode și rezervă-ți câteva minute pentru a explora ce are jocul de oferit în offline mode, în training mode și în campanii. Această experiență te va ajuta să înțelegi cum funcționează jocul respectiv și te va pregăti pentru partea online a experienței tale de mobile gaming.

Folosește un controller

Următorul tip este un GAMECHANGER și am folosit aici Caps Lock deoarece consider acest truc unul cu adevarat revoluționar. Dacă ești acasă și ai acces la un controller de PS4, Xbox One sau alt gen de controller compatibil, conectează-l la telefonul tău mobil.

Majoritatea se conectează super ușor și îți vor îmbunătăți enorm experiența de gaming pe smartphone. Acest trick ajută cel mai mult la jocuri de tipul shooter, precum PUBG Mobile și Fortnite.

În același timp, gamepad-ul pe smartphone face din FIFA Mobile un joc la care îți va fi mult mai simplu să controlezi tot ce se întâmplă pe terenul virtual, pasele și șuturile vor fi mai precise, schemele vor fi mai ușor de realizat, iar toată experiența ta de gaming va fi revoluționată de adăugarea unui controller.

controller play station 4

Pune pe mute notificările(!!!)

Pentru mine este extrem de enervant să primești mesaje de pe WhatsApp, Facebook Messenger sau alte aplicații atunci când ești chill în jocul tău preferat, ai ținta pregătită pentru un headshot, ai găsit pasa perfectă pentru a marca un gol, și, surpriză!, exact când să dai acea ultimă comandă câștigătoare, pop-up pe ecran: un meme pe care l-ai văzut deja de 3 ori în ziua respectivă. S-a ales praful de acel moment perfect in-game, așa că nu uita să activezi opțiunea Do Not Disturb/Nu deranjați.

Pe Android, pentru a face asta, trebuie să dai swipe down pe main screen și vei găsi acolo opțiunea de DND.

Mută-ți jocul preferat pe un Smart TV

Te poți folosi de opțiunea Smart View / Screen Mirroring a telefonului tău pentru a reda display-ul telefonului tău pe Smart TV. Acest feature este și el unul revoluționar și va face experiența ta de gaming pe smartphone mult mai placută.

Nu vei mai depinde de dimensiunea ecranului telefonului și te vei putea bucura la maximum de jocul tău preferat. Un lucru foarte important pe care trebuie să îl ții minte aici aici: nu recomand acest feature dacă nu ai un controller pe care să îl atașezi la smartphone.

De ce? În momentul în care vei face screen mirroring și vei vedea pe TV ceea ce vezi și pe telefon, va fi foarte dificil să aplici corect comenzile in-game pe ecranul telefonului.

În concluzie, la acest capitol, combinația perfectă pentru mobile gaming este Smart View / Screen Mirroring + Controller și, bineînțeles, un pic de antrenament.

Bonus trick

La FIFA Mobile controls, deselectează opțiunea „Gestures Only”, astfel în dreapta ecranului vei avea acces la butoanele de pasă, șut, sliding tackle și player switch.

Sunt curios: Care sunt tips-urile tale care te fac un gamer mai bun pe smartphone? Aștept să-mi răspunzi în comentarii.


Ovvy
Sunt Ovidiu Pătrașcu, iar cele două mari pasiuni ale mele, fotbalul și tehnologia, m-au făcut campion mondial și european la FIFA. Sunt creator de conținut pe YouTube, unde îmi împart toate secretele din FIFA cu voi.
  • E o separare clara intre ce se joaca oamenii pe mobil si ce se joaca pe PC/console; nu au prea mult sens ideile 2 si 4, pe mobil ma joc tocmai ca sa nu imi bat capul cu controller sau TV  • >