← Zoom out

5 noutăți importante pe care le aduce iOS 13 aplicației Photos

iOS 13 aduce peste 200 de noi funcționalități pe iPhone, însă poate cel mai mare focus este pe schimbările aduse aplicației Photos și camerei. În total, Apple a adăugat peste 30 de noi features care te ajută să faci poze, clipuri video, să le editezi și să le gestionezi mult mai ușor. Hai să vedem despre ce e vorba.

Costin Giurgea in How to
7 Apr 2020  |  2 min
Let others know:

Join the conversation:
0

O nouă modalitate de a organiza fotografiile

Apple s-a preocupat foarte mult în iOS 13 de aplicația Photos. Aici există un nou mod de organizare a fotografiilor, cu un sistem inteligent care ți le grupează pe zile, luni sau ani. În momentul în care vrei să cauți o fotografie anume, te duci la luna în care știi că a fost făcută și cauți în zilele respective.

Ce mai e interesant de știut este că poți căuta după cuvinte-cheie în aplicația Photos. Poți căuta după prieteni, animale, categorii (mașini, peisaje etc), așa că nu vei mai pierde timp de acum încolo încercând să găsești o fotografie anume.

Fotografii live și video autoplay la scroll

Când navighezi prin aplicație, clipurile video și Live Photos sunt în modul auto-play, așa că se simte mai degrabă ca o navigare printre amintirile tale. Trebuie să mai știi că fotografiile duplicate sunt ascunse, la fel și screenshot-urile sau documentele, astfel că îți poți concentra toată atenția doar asupra pozelor tale.

Un editor foto&video puternic

Apple a transformat Photos într-un editor foto foarte puternic, cu filtre care se regăseau și în vechea aplicație. Diferența este că acum ai posibilitatea să te joci cu intensitatea fiecărui filtru, să faci crop pe fotografii, cu 3 opțiuni: rotire, modificarea perspectivei pe verticală și modificarea pe orizontală.

În plus, poți face un markup pe fiecare fotografie și poți desena apoi direct pe ecran. Apple a integrat un nou editor de poze astfel încât să nu mai fie nevoie să descarci o aplicație de editare a fotografiilor.

Video editorul din iOS 13 este la fel de bun și îți permite să editezi nu numai clipurile filmate cu telefonul tău, ci orice alt clip pe care îl ai pe smartphone. Poți modifica expunerea, umbrele, contrastul, luminozitatea, saturația culorilor, highlights.

Și ce este cu adevărat util este că poți face asta nu numai pe întreg clipul video, ci și pe anumite porțiuni. Filtrele merg aplicate și pe clipuri, în același mod în care le folosești pentru poze.

iOS 13 introduce „Memoji”

Dacă vrei să îți transformi un selfie într-un emoji, acum poți face asta direct din aplicația „Memoji”. De aici poți selecta tenul, părul facial, culoarea ochilor, zâmbetul și apoi poți anima acest emoji folosind variantele de expresii pentru acesta.

Optimizare în alegerea melodiilor pentru Memories

Apple spune că melodiile care se aud pe fundalul filmulețelor din Memories, în aplicația Photos, vor fi selectate în funcție de preferințele tale din aplicația Music. Asta nu înseamnă că vei auzi pe fundal muzica pe care o asculți de obicei, doar că selecția de piese de stoc va ține cont, de acum încolo, și de gusturile tale.


Costin Giurgea
Scriu, produc și prezint un show de aventuri cu mașini. Citesc istorie, urmăresc geopolitică și mă scufund în tehnologie. Cred că singurul lucru care ne împiedică să ne conectam mai bine cu smartphoneurile este lățimea de bandă. Adică rapiditatea cu care putem noi să tastăm pe display. Ah, și abia aștept să se dea drumul turismului spațial. Ceea ce vă doresc și vouă!


>