← Zoom out

5 modalități prin care smartphone-ul te ajută să fii mai productiv

De câteva luni sunt tătic și multe lucruri s-au schimbat. Ceea ce știu cu siguranță este că, de multe ori, uit tot felul de lucruri pe care trebuie să le fac. Pe lângă asta, timpul parcă s-a comprimat, este din ce în ce mai scurt. Viața de tătic este mai aglomerată și devine tot mai important să încerc, pe cât posibil, să fiu mai organizat. Dacă nu ești un om organizat, mai devreme sau mai târziu, unele lucruri îți vor scăpa.

Otravă in Featured, Zoom In
19 Aug 2021  |  4 min
5 modalități prin care smartphone-ul te ajută să fii mai productiv5 modalități prin care smartphone-ul te ajută să fii mai productiv
Let others know:

Join the conversation:
0

Postez în continuare pe conturile mele, scriu pe blog și sunt sigur că un pic de organizare nu strică nimănui. Prin urmare, în articolul de luna aceasta, o să vă prezint câteva idei despre modul în care mă organizez și încerc să devin cât mai productiv pentru că, mai mult ca niciodată, timpul a devenit foarte prețios. O să vă prezint câteva aplicații, funcții, beneficii ale telefonului care te ajută pe parcursul zilei și care țin de productivitate, eficiență. Practic, îți fac viața mai ușoară.

Fac mai multe fotografii pe care le editez cu VSCO – apoi le postez în timp

Este aplicația pe care o folosesc de doi ani de zile. Îmi place cel mai mult pentru că este ușor de folosit și este considerată, de foarte mulți utilizatori, una dintre cele mai tari aplicații de Instagram. Asta datorită opțiunilor foarte asemănătoare cu cele ale unui program profesionist de editare a fotografiilor. Ai cam tot ce ți-ai putea dori de la o aplicație de editare a fotografiilor de Instagram.

Procesul de editare este foarte simplu și te face, de multe ori, să intri pe aplicație și să editezi cam tot ce ai fotografiat. Eu fac asta când sunt în avion, când sunt pe drum cu trenul sau cu mașina, când stau în dreapta șoferului 🙂 VSCO necesită iOS 12.0 sau o versiune ulterioară și este compatibilă cu iPhone, iPad și iPod Touch sau Apple TV. Se mai spune despre VSCO că este aplicația perfectă pentru poze vintage. Și da, așa este.

Aplicații pentru scanarea documentelor: Google Drive, Apple Notes

Eu folosesc foarte des Apple Notes. Chiar dacă sunt acasă, prefer să scanez documentele cu ajutorul telefonului. Am toate contractele în Apple Notes și îmi este mult mai ușor să le găsesc dacă îmi cere ceva contabila sau agenția. Procesul de scanare este foarte simplu. Intri în Notes, selectezi să scanezi documentele și după scanare trebuie doar să faci clic pe butonul „Salvați”, din partea dreaptă a ecranului și treaba e rezolvată. Notes îți permite să te ocupi și de editarea imaginilor scanate, inclusiv poți adăuga mai multe pagini. E foarte intuitivă toată treaba. Utilizatorii de Android pot scana documentele în Google Drive.

Notează toate întâlnirile în Google Calendar

Sunt cel mai punctual om din lume. Niciodată nu am ajuns mai târziu la întâlnire. Ce să mai zic de uitat, pur și simplu, de întâlnire. Totuși, mi s-a întâmplat prima dată acum 2-3 săptămâni. Pur și simplu am uitat. Mi-au scris oamenii cu care urma să mă văd. „Noi am ajuns. Tu unde ești?” Am intrat în pământ de rușine. De atunci folosesc cu sfințenie Google Calendar. Centralizez toate întâlnirile pe care le am, setez alarme care să mă anunțe din timp când și unde trebuie să ajung. Recomand tuturor să facă asta… pentru că vine o vreme când… :))

Concentrează-te la un singur lucru – folosește funcția Do not disturb

Unul dintre cele mai importante lucruri pe care trebuie să le înțelegem este faptul că nu suntem Napoleon. Nu le face pe toate odată, pentru că nu o să iasă mai nimic. Încearcă să rezolvi fiecare lucru în parte și abia după aceea treci la următorul task. Studiile ne arată că, atunci când suntem întrerupți din muncă de o notificare primită pe telefon, ne poate lua peste 23 de minute pentru a reveni la ceea ce făceam. Mi s-a întâmplat asta de foarte multe ori. Scriu un e-mail și primesc o notificare pe Farfetch. Stau acolo o grămadă și pierd timpul, apoi mai intru un pic pe Instagram… mai pierd și acolo câteva minute bune și uit de la ce am plecat.

Dacă îți este greu să reziști tentației de a verifica fiecare notificare, atunci folosește funcția „Do not disturb”. O să te ajute pentru că blochează toate notificările pentru o perioadă de timp aleasă de tine, astfel încât te asiguri că toată atenția ta este asupra lucrurilor pe care le ai de rezolvat.

Limitează numărul de grupuri de Facebook sau Whatsapp

Fie că este vorba despre Whatsapp sau Facebook. Toată lumea e pe un grup cu prieteni care trimit diverse poze sau mesaje amuzante. Toate mesajele astea te fac să pierzi timp. Mai bine vorbiţi cu fiecare contact în parte, la o bere. O să vă bucurați mai tare de experiența offline și chiar e mult mai funny să vezi reacția pe fața omului căruia îi spui gluma.

Și cel mai important: să nu uitați că telefoanele noastre pot fi unelte foarte puternice pentru productivitate atunci când le folosim eficient. În rest… pot să fie doar obiecte care te ajută să pierzi timpul în cel mai rău mod cu putință. Era să uit. Dacă tot vorbim despre productivitate și eficiență, să vedeți un pic ce poate Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G în acest sens. Samsung Note te ajută îți conturezi ideile așa cum ți le imaginezi. Creează note cu un conținut bogat, cu imagini, mesaje scrise de mână, note vocale și multe altele, sincronizându-le cu ușurință cu Microsoft OneNote. Merită să îl încerci. Mai multe detalii despre telefon găsești aici:  Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G – Descoperă oferta ta


Otravă
Sunt pasionat de teatru, muzică, film, călătorii și fotografie, iubesc să descopăr lucruri cool în oraș, artă urbană, festivaluri și evenimente sportive, iar tehnologia mă ajută să împărtășesc totul și cu voi.


>