5 lucruri de pe telefoanele vechi cu butoane de care mi-e dor pe smartphone
Salutare! Aici Ovidiu Pătrașcu, mare fan gaming și tehnologie, iar astăzi vă invit la o călătorie în trecut, către momentul în care bateria unui telefon ținea o săptămână, nu o zi :).


Snaaaaake
Primul lucru pe care mi-l amintesc atunci când mă gândesc la perioada pre-smartphone este bineînțeles jocul snake pe clasicul Nokia 3310. Știți voi, jocul acela care era super addictive și unde la un moment dat șarpele creștea atât de mult încât nu mai avea loc pe ecran. Pe cât de enervant era când mureai pe atât de repede începeai alt joc, hotărât să îți bați recordul stabilit anterior.
Când puteam să tastez cu ochii închiși
O altă chestie foarte faină, de care abuzam puțin în liceu, era faptul că puteai să scrii mesaje fără să te uiți la ecran, lucru care este imposibil de făcut acum. Poate va întrebați cine are nevoie să scrie mesaje fără să se uite la ecran, ei bine când ai 16 ani, ești la liceu la ora de mate și îți dă mesaj fata de care îți place, nu prea mai ai răbdare până la pauză pentru a-i răspunde. Aruncam doar un ochi pe mesaj și după aceea cu o mâna puteam să scriu un reply de toată frumusețea uitându-mă la tablă și nu la telefon :))
Că telefonul era imposibil de distrus
În ziua de azi, folosesc bineînțeles husă pentru telefonul meu. Un Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G cu o culoare superbă, Mystic Bronze și deoarece sunt mai căscat de felul meu nu mă pot bucura în totalitate de design-ul și culoarea super faină a acestui telefon.
În trecut, husele la telefon erau inutile sau erau utilizate doar de “domnii directori” îmbrăcați la costum care aveau și suport de telefon la cureaua de la pantaloni :)). Un Nokia 3310 era atât de rezistent încât indiferent de câte ori îți cădea pe jos, tot puteai să te joci snake pe el fără nicio problemă.
Bateria care rezista cu săptămânile
Un alt aspect care era TOP înainte, BATERIA. Existau telefoane la care te ținea bateria și 2-3-4 săptămâni, un lucru demn de filmele Sci Fi în ziua de azi. Pur și simplu uitai de faptul că ai un încărcător în casă pentru telefonul tău mobil. Acum în fiecare seară înainte de culcare, smartphone-ul meu este pus la încărcat pentru a-i asigura energia necesară pentru ziua următoare.
Funcția mea preferată anti-stres
Știați că în trecut au existat o grămadă de telefoane cu funcție de calmare, anti-stres :D? Ei bine, am avut și eu unul, un Motorola Z8, și îl numesc telefon anti-stres deoarece avea funcția de slide-up. Era atât de satisfăcător să te joci cu el, slide-up, slide-back, și tot așa, cred că l-am și stricat de câte ori l-am deschis și închis .
Ție de ce feature-uri îți este dor când te gândești la telefoanele din era pre-smartphone?
Apelarea vocala. Desi exista si la telefoanele de azi, atunci era un pic altfel. La un anumit contact din agenda, iti inregistrai vocea cu “eticheta vocala” iar cand il apelai, telefonul compara ceea ce spuneai cu ceea ce ai inregistrat. Rareori telefonul meu (un Philips Savvy) dadea rateuri. Azi, google o da in bara mai mereu….
Caracterul.
Aceste telefoane noi nu mai au caracter aparte,sunt facute pe banda,doar numarul camerelor si senzoarelor difera.
Mai am 3310- ultimul model si din cauza seviciului am si unul SMART. Mie cu 3310 in buzunar imi mai ramanea loc destul si nu ma jena, chiar si cu modelul vechi. Puteam sa apelez fara sa ma uit, sa dau pe reportofon, sa fac o poza sau sa pornesc filmarea fara sa ma uit. Acum mai lipseste sa spun ca umblu cu fundul de mamaliga in buzunar.
1. Alcatel avea blocare Meniu cu parola , sa nu apara numerele sub contact ca cineva sa vada numarul cat si functia de afisare a unui lacat deschis cand convorbirea nu era codata end to end.
2. Sunt multe altele care nu mai sunt implementate sau nu mai pot fi implementate
ce telefon a tinut 2-3-4 saptamani? un model te rog macar…