← Zoom out

4 metode simple să îți protejezi noul telefon

Tocmai ți-ai luat un smartphone nou și vrei să te bucuri de el cât mai mult timp? Avem pentru tine câteva tips&tricks pe care pe poți pune în aplicare începând chiar de azi.

Echipa Zoom in Devices
17 May 2021  |  3 min
4 metode simple să îți protejezi noul telefon4 metode simple să îți protejezi noul telefon
Foto: Unsplash
Let others know:

Join the conversation:
0

Folia de protecție ajută

Chiar dacă o mare parte dintre telefoanele smart au ecrane cu protecție Gorilla Glass, nu înseamnă că smartphone-ul tău va rezista la orice tip de zgârieturi sau pete.

Dacă obișnuiești să ții telefonul în buzunar sau în geantă, alături de chei, bijuterii și alte obiecte dure, în scurt timp smartphone-ul tău va avea de suferit la capitolul aspect.

După ce ai investit în el, parcă nu îți vine să îl lași chiar în voia sorții. Să investești și în protecția lui nu este deloc o idee rea, mai ales că acum există numeroase tipuri de folii de protecție care mențin telefonul ca nou, mult timp. Vezi mai multe detalii în articolul: Cum alegi cea mai bună folie de protecție pentru telefon.

Alege o husă de calitate

Dacă folia protejează ecranul împotriva zgârieturilor, husa protejează împotriva șocurilor, loviturilor, căzăturilor. Dacă se întâmplă să scapi smartphone-ul din mână, spatele și marginile acestuia sunt cât de cât protejate.

Desigur, depinde și de la ce înălțime îl scapi. Husa nu face chiar minuni. În materie de huse, găsești nenumărate modele clasificate în funcție de formă, design, material, preț. Printre cele mai rezistente huse sunt cele antișoc. De obicei, acestea sunt fabricate din mai multe materiale, de exemplu policarbonat cu silicon. Dezavantajul este că aceste huse sunt voluminoase.

Dacă îți dorești ceva mai elegant, mai finuț, poți încerca husele tip bumper din silicon sau cele tip book din piele naturală sau sintetică.

Investește într-o asigurare pentru telefonul tău  

De când îl cumperi și până în ziua în care te hotărăști să îți iei altul, telefonul trece prin multe încercări. Poate fi zgâriat, furat, scăpat pe jos, stropit cu apă, trântit. Ideal este ca astfel de accidente să fie cât mai rare. Unele situații pot fi evitate, altele pur și simplu se întâmplă într-o clipă de neatenție.

Dacă ai un telefon achiziționat în ultimele 12 luni și vrei să te bucuri de el cât mai mult timp, cel mai simplu este să închei o asigurare pentru telefonul tău mobil.

Utilizând Vodafone Care, asigurarea care acoperă telefonul tău împotriva daunelor accidentale sau a furtului, ai grija de noua ta achiziție câțiva ani de acum înainte! Nu te gândi că investiția este una colosală. Începând cu 2 euro, ai posibilitatea să alegi asigurarea standard care acoperă riscul deteriorării telefonului fie ca urmare a unui accident, fie prin acțiunea răuvoitoare a unei alte persoane.

Pentru acoperirea furtului poți alege asigurarea premium care este cu 2 euro extra față de cea standard. Costul lunar al asigurării depinde și de prețul standard al device-ului cumpărat (valoarea telefonului la liber). Costul poliței va fi adăugat lunar la factura de servicii trimisă de Vodafone România.

Intră în My Vodafone și ia-ți asigurarea care ți se potrivește cel mai bine. O poți încheia fără să fie nevoie să mergi în magazin! Află AICI cum poți beneficia de asigurare în doar 3 pași.

Prelungește durata de viață a bateriei

S-a dus era telefoanelor cu baterie detașabilă pe care o puteai schimba. Așa că, cel mai bine este să prelungești automonia smartphone-ului atât cât poți, altfel vei schimba bateria cu tot cu telefon. Prima opțiune ar fi să oprești aplicațiile după ce le utilizezi și să pornești Wi-Fi-ul, Bluetooth-ul sau GPS-ul doar când ai nevoie.

Din setările telefonului poți vedea aplicațiile care rulează în acest moment și le poți opri dacă nu le folosești. O altă recomandare este să nu menții luminozitate  ecranului la cel mai mare nivel. Dacă display-ul are rata de refresh reglabilă, menține 90Hz sau 120Hz doar atunci când chiar ai nevoie.

Temperatura ambientală este și ea importantă. Smartphone-urile sunt concepute să funcționeze optim la diverse temperaturi, însă zona de confort este undeva între 16° și 25°C. Evită expunerea dispozitivului tău la temperaturi de peste 35°C sau cu mult sub zero grade și vei putea menține performanța bateriei mai mult timp.

Nu uita! Bucură-te de noul tău smartphone și ajută-l să aibă o viață cât mai lungă!


Echipa Zoom
Zoom by Vodafone nu este despre tehnologie, ci despre ce poți face tu cu tehnologia. Și despre toate modurile în care tehnologia îți face viața mai ușoară. Zoom îți arată totul în detaliu. Ready?


>