← Zoom out

4 activități de detox digital care te ajută să-ți recapeți energia și starea de bine

Scoți telefonul din buzunar să vezi cât este ceasul. 20 de minute mai târziu te trezești că ești tot cu smartphone-ului în mână, derulând la nesfârșit, prin feed-uri în social media. Ți se întâmplă des? Nu ești singurul. Aproximativ 61% dintre oameni recunosc că sunt dependenți de internet și de ecranele lor digitale.

Echipa Zoom in Vodafone Club
10 Nov 2021  |  3 min
4 activități de detox digital care te ajută să-ți recapeți energia și starea de bine4 activități de detox digital care te ajută să-ți recapeți energia și starea de bine
Foto: Pixabay
Let others know:

Join the conversation:
0

Știm că telefonul a devenit extensia noastră, dar este sănătos ca, din când în când, să uităm de el. Sau mai exact de tot ce înseamnă mediul digital. O cură de detox digital ajută. Nu ne crede pe cuvânt, testează. Aveam patru activități cu care poți începe.

De ce suntem dependenți de telefoane – 4 activități de detox digital 

Un studiu realizat de Harvard University explică modul în care fiecare derulare în social media trimite o cantitate de dopamină în aceleași zone ale creierului răspunzătoare de dependențe. Deși nu sunt la fel de intenși, stimulii sociali pozitivi primiți din social media vor avea ca rezultat, în mod similar, o eliberare de dopamină, întărind comportamentele care duc la dependență. Iar acum că știm explicația, dar și riscurile, ce putem face?

În primul rând, decide că vrei să petreci mai puțin timp pe telefon și umple acele ore cu activități care te binedispun mai mult decât rețelele de socializare.

1. Întâlnirile cu prietenii, în condiții de siguranță 

Știm că este încurajată distanțarea socială, însă din când în când avem nevoie și de discuții offline cu cei dragi. Desigur, în condiții care nu vă expun riscurilor, alegând locații în care se respectă măsurile de siguranță. Restaurantele Taco Bell te așteaptă cu reduceri luna aceasta 🙂

Dacă ești client Vodafone, perioada următoare vei găsi în contul tău My Vodafone, în Vodafone Club, un voucher cu 20% reducere la produsele Taco Bell, astfel ca tu și cei dragi să vă răsfățați cu tot ce vă poftește inima.

Oferta este disponibilă doar în restaurantele Taco Bell, nu și prin comenzile online. Așa că până la finalul lunii noiembrie (cât este valabilă reducerea) anunță-ți prietenii de această ofertă. Dacă sunt clienți Vodafone pot beneficia și ei de reducere, prin programul de loialitate.

Have fun!

Rezervă-ți acum voucher-ul Taco Bell în aplicația My Vodafone

taco bell 11.10

2. Plimbările în aer liber

plimbare aer liber

Nu încheiați întâlnirea imediat după ce ați mâncat la Taco Bell. O plimbare pe jos, timp de 20-30 de minute vă prinde bine după masă. Te menții în formă și îți deconectezi mintea de la tot ce înseamnă digital. Vei vedea că starea de spirit se îmbunătățește, devii mai creativ, te odihnești mai bine și ai un alt tonus după câteva minute de mers pe jos.

3. Găsește un hobby care să te țină ocupat 

Cu siguranță există un lucru pe care spui că vrei să îl faci de multă vreme. Sau poate că ai nevoie de idei noi: o colecție de ceasuri elvețiene,  dacă vrei ceva mai extravagant și care să nu fie absolut deloc digital, ori poate un hobby mai practic care să îți dezvolte și îndemânarea cum ar fi gătitul și – de ce nu – aeromodelele. Oricum, de fiecare dată scuza a fost „nu am timp”.

Ei bine, acele minute sau ore pe care le petreci pe telefon le poți investi în acel lucru pe care voiai să îl faci. Nu contează că sunt 10 minute sau două ore. Mută-le din telefon, în obiectivul tău, oricare ar fi acela. Să înveți să cânți la un instrument și alte hobbyuri de îndemânare ca cele de mai sus, ori să urmezi un curs nou, să citești un roman… orice ar fi, începe cu el și nu cu smartphone-ul.

4. Sportul

În zilele în care ești acasă sau într-un loc în care îți permiți să faci câteva exerciții fizice fără să se uite lumea mirată la tine, poți face următorul challenge. Observă când, din instinct, duci mâna spre telefon și în loc să pierzi alte 5-10 minute, ridică-te de pe scaun și fă câteva genuflexiuni. La fel poți face și dimineața, când te trezești și primul impuls este să iei telefonul și să verifici ce mai este nou pe social media. În loc să verifici smartphone-ul, la prima ora fă câteva exerciții fizice și altfel începi ziua.

Cu Vodafone Club, ai un super preț pentru abonamentul Relax&Sport. Ia-ți 7card@Home la doar 19 lei pentru prima lună, iar la reînnoirea abonamentului pentru următoarele luni plătești un preț special de 39 lei/lună. Bucură-te de sute de antrenamente online pentru corp și minte, cu antrenori de top și rămâi în formă și plin de energie chiar și pe timpul anotimpului rece.

Seara, înainte de somn, mulți dintre noi suntem tentați să pierdem minute sau chiar ore bune pe telefon. Înlocuiește acest timp cu câteva mișcări de stretching sau cu câteva pagini citite dintr-o carte. Te vei odihni mult mai bine.

Sursa Foto: https://pixabay.com/


Echipa Zoom
Zoom by Vodafone nu este despre tehnologie, ci despre ce poți face tu cu tehnologia. Și despre toate modurile în care tehnologia îți face viața mai ușoară. Zoom îți arată totul în detaliu. Ready?


>