← Zoom out

3 aplicații pe care le folosesc pentru editarea fotografiilor de pe Instagram

„Nu ești pe Instagram. Nu exiști!” Discutia este cât se poate de reală. Am auzit-o în timp ce treceam cu trotineta prin fata liceului Spiru Haret. Instagram se află pe locul 4, dupa Facebook, Facebook Messenger și WhatsApp, în topul celor mai descărcate aplicații din ultimii 10 ani și are peste 1 miliard de utilizatori lunar, dintre care 500 de milioane sunt în aplicație zilnic.

Otravă in Featured, Zoom In
7 Aug 2020  |  6 min
3 aplicații pe care le folosesc pentru editarea fotografiilor de pe Instagram3 aplicații pe care le folosesc pentru editarea fotografiilor de pe Instagram
Let others know:

Join the conversation:
0

Cu alte cuvinte, Instagram este una dintre cele mai populare platforme de social media din lume. Așa că e momentul să vă faceți cont, asta daca nu aveți deja 🙂 Ăsta e primul pas. Ti-ai facut cont de Instagram…și acum ce faci? Păi e simplu. Dacă îți place fotografia….îi dai drumul înainte la treabă.

Cu telefonul, pe străzile orașului, imortalizezi momentele prin care treci alături de prieteni sau familie. Acum că ai trecut și de pasul ăsta, urmează editatul. Cum editezi fotografiile făcute cu telefonul?

Am citit de curând un studiu care vorbea fix despre asta. Cât de importantă este editarea fotografiilor postate pe Instagram. Prin urmare, fotografiile pe care sunt aplicate filtre au cu 21% mai multe șanse de a primi like-uri și cu 47% mai multe șanse de a primi comentarii pe Instagram.

Adică chiar dacă toată lumea se bate cu pumnul în piept că își dorește cât mai multe fotografii „fără filtre”, în realitate situația nu stă deloc așa. E ca la cultură. Declarativ, toți mergem la teatru, toți suntem la coadă la Opera Romană, toți citim foarte mult. În viața reală, bătălia la teatre nu este pe bilete, ci pe invitații. Dar asta e altă discuție.

O să vin în întâmpinarea voastră și o să vă vorbesc despre câteva aplicații pe care le folosesc pentru a-mi edita fotografiile pe care le postez pe contul meu de Instagram.

Dar înainte de asta o să vă rog să țineți cont de niște lucruri care la mine funcționează și cu siguranță o să funcționeze și la voi:

  • În primul rând, postările de pe profilul vostru trebuie să păstreze o unitate vizuală. Adică să vă găsiți un filtru care să vă placă tare și cu el să vă jucați pe toate fotografiile pe care le postați pe contul vostru de Instagram.
  • Pe lângă treaba asta, este foarte important să nu exagerați cu editarea. Nu saturați prea tare fotografia, nu editați la intensitate maximă. Există momente în care dacă aplicați filtre prea multe sau luminați/întunecați prea tare poza este posibil să stricați fotografia. Asta pentru că nu păstrați naturalețea pozei respective.
  • Nu edita în grabă. Și nu edita când ești undeva afară și e soare puternic. De asemenea, nu edita cu luminozitate scăzută pe display și încearcă să te joci cât mai mult cu aplicațiile de editare.
  • Testează mult înainte să salvezi fotografia și apoi să o postezi. Te joci cu aplicația până îi înveți toate secretele. Apoi treaba o să meargă foarte natural, simplu și extrem de ușor. Aștept mesajele voastre să îmi spuneți cum a fost.

Până atunci, vă las 3 aplicații pe care le folosesc atât eu, cât și soția mea pentru editarea fotografiilor pe Instagram:

VSCO

Este aplicația pe care o folosesc de 2 ani de zile. Îmi place cel mai mult pentru că este ușor de folosit și este considerată de foarte mulți utilizatori una dintre cele mai tari aplicații de Instagram. Asta datorită caracteristicilor foarte asemănătoare cu cele ale unui program profesionist de editare a fotografiilor.

Ai cam tot ce ți-ai putea dori de la o aplicație de editare a fotografiilor pe care să le postezi pe Instagram. Procesul de editare este foarte simplu și te face de multe ori să intri pe aplicație și să editezi cam tot ce ai fotografiat. Eu fac asta când sunt în avion, cand sunt pe drum cu trenul sau cu mașina, când stau în dreapta soferului 🙂

VSCO necesită iOS 12.0 sau o versiune ulterioară și este compatibilă cu iPhone, iPad și iPod Touch sau Apple TV. Se mai spune despre VSCO ca este aplicația perfectă pentru poze vintage. Și da, așa este.

În general, o folosesc cam așa pentru fotografiile pe care le editez: Exposure, Constrast, Sharpen, Clarity, Saturation, Tone, apoi L8 și cam atât.

Aplicația este disponibilă în 31 de limbi. Cu versiunea gratuită vă puteți edita imaginile cu până la 10 presetări ale aplicației și cu acces la instrumentele sale de bază, în timp ce dacă plătiți 102,99 lei pe an vă puteți bucura de o întreagă bibliotecă de filtre și vă va permite să adăugați până la 200 de presetări la fotografii.

Eu de 2 ani de zile o plătesc pentru a mă bucura de multitudinea de tool-uri absolut uimitoare pe care aplicația le are

 

View this post on Instagram

 

A post shared by bloguluotrava (@bloguluotrava) on

 

View this post on Instagram

 

A post shared by bloguluotrava (@bloguluotrava) on

 

View this post on Instagram

 

A post shared by bloguluotrava (@bloguluotrava) on

Snapseed

Snapseed e una dintre cele mai bune aplicații gratuite pentru editare fotografiilor. Nu cred ca există utilizator de Instagram care să nu folosească această aplicație. Cred că este cea mai utilizată.

Cel puțin asta o să-ți răspundă orice influencer cu care stai de vorbă despre acest subiect. Aplicația Snapseed este un editor foto profi, dezvoltat de Google, care este în același timp folosit și de utilizatorii de iPhone.

Aplicația este un pic mai greu de folosit decât VSCO, adică o să aveți nevoie de ceva timp pentru a vă familiariza cu ea, are 29 de filtre și instrumente și vă oferă posibilitatea, la fel ca la VSCO, să vă personalizați filtrele și să le salvați ulterior, pentru ca apoi să le folosiți mai târziu ori de câte ori aveți nevoie. Adică poți da copy/paste de la o altă editare deja salvată. Mi se pare ideală pentru fotografiile care surprind natura.

Un mare plus pentru Snapseed îl reprezintă faptul că această aplicație are foarte multe de oferit, indiferent dacă ești începător sau fotograf profesionist. Pe lângă toate cele menționate mai sus, Snapseed oferă suport pentru 34 de limbi, inclusiv limba română, editarea nu distruge imaginea și nu există reclamă.

Softul poate fi utilizat pentru a edita nu doar fişiere uzuale de tip *.jpeg, ci şi cele salvate în formatul *.dng. Făcând un rezumat: cred cu tărie ca Snapseed este o aplicație completă pentru fotografii din toate câte sunt. Soția zice ca o ajută că poate să lucreze selectiv pe poze, că poate să armonizeze luminile și culorile în Tune Image și îi place opțiunea Brush.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by bloguluotrava (@bloguluotrava) on

 

View this post on Instagram

 

A post shared by bloguluotrava (@bloguluotrava) on

Adobe Lightroom CC

Sunt mulți care zic că Adobe Photoshop Lightroom este considerat unul dintre cele mai bune programe de editare a fotografiilor creat vreodată. Este aplicația ideala de poze pentru începători și avansați, iar formatul CC îți permite o sincronizare în timp real a tuturor device-urilor Apple pe care le folosești pentru ca editarea pozelor cu Adobe Lightroom CC să nu fie condiționată de un terminal anume.

Lightroom CC pentru dispozitive mobile acceptă formate de imagine JPEG, PNG, Adobe DNG, salvează automat toate fotografiile în cloud și vă permite să accesați și să lucrați cu acestea de pe orice desktop sau dispozitiv mobil.

Adobe Photoshop Lightroom este un 2 în 1 al aplicațiilor de Instagram. Adică poți face clipuri și poți să editezi fotografiile pe care le faci cu telefonul în cel mai simplu și mai profi mod cu putință. Nu degeaba e și Photoshop pe acolo, în denumire 🙂

Mi-am întrebat soția de ce îi place atât de tare Adobe Lightroom CC. Răspunsul: pentru că este cel mai bun când trebuie să lumineze fotografiile care sunt foarte întunecate.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by bloguluotrava (@bloguluotrava) on

 

View this post on Instagram

 

A post shared by bloguluotrava (@bloguluotrava) on

 

View this post on Instagram

 

A post shared by bloguluotrava (@bloguluotrava) on


Otravă
Sunt pasionat de teatru, muzică, film, călătorii și fotografie, iubesc să descopăr lucruri cool în oraș, artă urbană, festivaluri și evenimente sportive, iar tehnologia mă ajută să împărtășesc totul și cu voi.


>