← Zoom out

10 lucruri care îți pot ușura viața și pe care le poți face de pe telefon

Smartphone-ul este cel mai eficient dispozitiv pe care îl utilizăm: ne ajută să comunicăm, să lucrăm mai bine, să să căutăm rapid toate informațiile de care avem nevoie. Nu e surprinzător că a devenit nelipsit din viața noastră.

Echipa Zoom in Trending
1 Feb 2021  |  4 min
10 lucruri care îți pot ușura viața și pe care le poți face de pe telefon10 lucruri care îți pot ușura viața și pe care le poți face de pe telefon
Foto: Shutterstock
Let others know:

Join the conversation:
0

La nivel global, peste 3 miliarde de oameni dețin un smartphone, iar estimările spun că numărul va crește cu câteva sute de milioane în următorii ani.

Deși utilizăm din ce în ce mai mult smartphone-ul, există un număr surprinzător de funcționalități pe care este posibil să nu le știm și să nu le folosim pe telefoanele noastre.

Poți scana coduri QR fără o aplicație

scanare coduri qr

Dacă în trecut trebuia să ai o aplicație dedicată pentru a citi coduri QR pe smartphone-ul tău, acum pur și simplu poți face acest lucru cu camera unui iPhone. Tot ce trebuie să faci este să deschizi camera, o focalizezi pe codul QR și acesta este scanat automat. Acest lucru este similar și pe Android. Android 9 și Android 10, sisteme de operare ce au un scanner dedicat pentru coduri QR, de la Google Lens, au făcut scanarea acestor coduri mult mai simplă, tot cu ajutorul camerei foto.

Abonament digital, fără contract, direct din aplicația My Vodafone

Într-o lume digitală, e mai simplu decât credeai să scapi de un drum la magazin pentru a activa un abonament de telefonie mobilă. Poți alege tu ce variantă ți se potrivește, folosind aplicația My Vodafone.

Vodafone Flex este noul abonament digital, disponibil direct în aplicația My Vodafone. Acesta îți oferă flexibilitatea completă în gestionarea abonamentului tău lunar. Poate fi activat direct de pe telefon, instantaneu, fără să te deplasezi la un magazin sau să suni în call center.

Descoperă Vodafone Flex, abonamentul digital 100% flexibil

Întrucât nu există o perioadă contractuală, poți modifica abonamentul oricând dorești, chiar și de nenumărate ori pe parcursul unei luni. Pe scurt, 100% flexibilitate și zero costuri suplimentare pentru tine.

De asemenea, poți anula oricând din aplicația My Vodafone, fără vreo altă obligație sau taxă de anulare. În plus, dacă nu îți plătești abonamentul din diferite motive, nu vei fi deconectat. Vei avea o perioadă de grație în care vei putea primi apeluri. Mai mult, dacă nu ești client Vodafone, poți comanda o cartelă pentru noul abonament digital Flex, iar SIM-ul vine direct la ușa ta, prin curier.

Controlul total al Vodafone Flex este completat de modalitatea de plată exclusiv digitală. Astfel, utilizatorii au acces la un sistem de plată similar celui destinat serviciilor de video streaming, cu o recurență lunară ce poate fi modificată în orice moment în funcție de nevoile tale.

Poți verifica bateria telecomenzii

baterie telecomanda smartphone

Sigur ai avut nevoie la un moment dat să folosești telecomanda și aceasta nu a funcționat. De cele mai multe ori, problema este bateria. Ce nu știai e că poți vedea dacă telecomanda mai are sau nu baterie folosind smartphone-ul tău. Îndreaptă telecomanda către camera frontală a telefonului și apasă orice buton. Dacă vei vedea intermitent lumina cu infraroșu de pe telecomandă pe ecran, telecomanda funcționează. Dacă nu, e timpul să îi schimbi bateriile.

Corectează pronunția lui Siri

siri ios apple iphone

Se întâmplă uneori ca Siri să pronunțe greșit anumite cuvinte, dar există o modalitate ușoară pentru a remedia această situație. Activezi Siri și îi spui să pronunțe cuvântul pe care îl spune greșit de obicei. Apoi, îi spui „Pronunți greșit” și vei fi invitat să spui corect numele. Ulterior, ți se va oferi o listă de opțiuni pentru corectarea pronunției lui Siri.

Fii mereu în siguranță cu ajutorul smartphone-ului tău

Există o modalitate simplă pentru a te simți în siguranță atunci când mergi singur sau pur și simplu vrei ca cineva să știe ușor unde te afli. Aplicația bSafe, disponibilă atât pentru iPhone, cât și pentru Android, îți permite să trimiți invitații la persoanele de contact selectate pentru a-ți urmări locația.

De asemenea, poți seta un cronometru care va declanșa un apel către persoanele selectate dacă nu ai ajuns acasă într-un interval de timp specificat. În plus, aplicația poate programa apeluri false pentru a face să pară că vorbești cu cineva atunci când ești pe stradă.

Corectează o greșeală scuturând telefonul

Poți anula ușor o greșeală. Pur și simplu, scuturi iPhone-ul și va apărea opțiunea anulării a ceea ce tocmai ai scris. Pentru cei care utilizează Android există modul Shake to Undo pe care îl poți descărca.

Încarcă mai repede bateria smartphone-ului tău

baterie smartphone

Dacă ți se pare că smartphone-ul tău se încarcă prea greu sau pur și simplu ai nevoie să se încarce mai rapid într-un anumit moment, există o modalitate ușoară de a remedia problema. Activezi modul Avion pe telefonul tău iPhone sau Android și vei fi uimit de cât de repede se încarcă bateria.

Poți căuta poze în funcție de categorii

De câte ori nu ți s-a întâmplat să nu-ți aduci aminte când ți-ai făcut un selfie, iar contul tău de Instagram tocmai are nevoie de o poză pentru #TBT? Este mai ușor decât crezi să-l găsești. Poți folosi funcția de căutare din partea de sus a aplicației foto și poți căuta astfel după categorii. De exemplu, dacă introduci cuvântul „pisică”, ar trebui să apară pe ecran toate fotografiile tale cu pisici.

Măsoară-ți ritmul cardiac

Chiar dacă nu ai un fitness tracker, telefonul tău poate face asta. Cu aplicația Instant Heart Rate, poți utiliza camera smartphone-ului (pe Android) sau butonul home (pe iPhone) și astfel îți poți măsura ritmul cardiac în orice moment.

Deschide/blochează mașina

deblocare masina cu telefonul

Este simplu să ai grijă de mașina ta. Aplicația Viper SmartStart poate bloca, debloca sau chiar porni de la distanță mașina doar cu o atingere. În plus, în funcție de sistemul utilizat, poți afla cu ușurință ce problema are mașina ta. Pentru a utiliza aplicația și pentru a putea să o conectezi cu mașina ta, trebuie să instalezi programul Viper SmartStart pe automobil.


Echipa Zoom
Zoom by Vodafone nu este despre tehnologie, ci despre ce poți face tu cu tehnologia. Și despre toate modurile în care tehnologia îți face viața mai ușoară. Zoom îți arată totul în detaliu. Ready?


>